Ofte lurer jeg på hva jeg skal ha som mellommåltid og lunsj i en travel hverdag. Nå har jeg funnet en liten godbit som passer som begge deler – og i tillegg som dessert. Det er sukker i den, så alt for mye som mellommåltid er nok ikke å anbefale… Men som helgekos er den ihvertfall lov! Du kan fint bruke “vanlig” mango, men i helgen var jeg så heldig å finne en fantastisk mango fra Mexico på Jacobs Majorstuen. Den var fast, men allikevel myk og søt men allikevel frisk. Den minnet mye om den pakistanske mangoen som jeg spiser litt for mye av når den kommer – hvert år….

Denne fruktsalaten passer perfekt sammen med en nystekt sjokoladefondant, en syndig sjokolademousse eller en kule vaniljeis. Den syltede comquaten bør du prøve sammen med Kraftkar (eller en annen kraftig blåmuggost). Du kan bytte ut pepperet i oppskriften med vaniljestang hvis du vil ha en enda søtere variant.

Tips: Lag opp en stor porsjon med syltet comquat og ha dem på et tett glass. Da holder de i mange uker i kjøleskapet, og passer perfekt som vertinnegave neste gang du skal bort. Eller kanskje som sommergave sammen med en god ost!

Fruktsalat med syltet comquat, mango og bringebær
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 16 comquat (små miniappelsiner)
  2. 2 dl vann
  3. 120 g sukker
  4. 1/4 ts grovmalt sort pepper
  5. 2 mangoer
  6. 2 kurver bringebær
  7. 1 økologisk sitron
Instructions
  1. Del comquatene i to og fjern alle stenene. Kast steinene og ha miniappelsinene i en kjele sammen med vann, sukker og pepper. La koke i 20 minutter. Ta kjelen av varmen og la avkjøle.
  2. Del mangokjøttet i grove terninger og ha i en bolle sammen med bringebærene og syltet comquat. Ha comquat-sirupen over. Riv over litt sitronskall like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/