Det nærmer seg helg, og det må feires med litt kakebaking! Bak kaken og skjær den i skiver før servering – som en formkake. Eller du kan bake den i en rund springform, dele den i to og fylle den med en krem laget av kremost, melis og sitronsaft som du pisker luftig i en kjøkkenmaskin!

Dette er en fruktkake som passer like godt til en kopp kaffe som den gjør som vertinnegave når du skal bort på middag! Kombinasjonen honning, tørket frukt og nøtter gjør denne kaken til en saftig schlager for både store og små.

Jeg brenner for å støtte de norske biene, så se etter norsk (gjerne kaldslynget) honning neste gang du er i butikken! Både fordi den smaker bedre – og fordi de norske biene er friskest, flinkest og best i verden!

Fruktkake med kaldslynget honning
Serves 8
Total Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 15 min
Ingredients
  1. 2 egg
  2. 2 dl brunt sukker
  3. 1 dl kaldslynget honning
  4. 1 dl sterk kaffe
  5. 1 dl rapsolje
  6. 4 dl hvetemel
  7. 1 1/2 ts bakepulver
  8. 1/2 ts natron
  9. 1/2 ts salt
  10. 1 ts malt kanel
  11. 1 ts malt ingefær
  12. 1 ss revet skall av økologisk appelsin
  13. 2 dl grovhakket tørket frukt (jeg har brukt tranebær, dadler og rosiner)
  14. 1 dl grovhakkede nøtter (jeg har brukt hasselnøtter)
Instructions
  1. Pisk egg og sukker til eggedosis i ca 10 minutter i en kjøkkenmaskin.
  2. Vend inn resten av ingrediensene.
  3. Ha røren i smurte former. Du kan bruke rund spirngform eller brødformer - det er opp til deg hvilken form du vil ha på kaka :-)
  4. Stek kaken(e) på 160 grader i ca 60 minutter.
  5. kaken(e) er ferdig når du kan stikke en kniv inn i kaka uten at det henger igjen deig på den når du tar den ut.
Maten vi deler https://nykvist.no/