Her kommer oppskriften på frokosten vi lagde på grillen i mandagens “Norges Grillmester”:

Til 4 personer:

Egg cocotte:

4 økologiske egg

4 skiver bacon

8 cherrytomater delt i to

4 ss creme fraiche

8 spinatblader

4 ss finhakket gressløk

salt

pepper

*Lag 4 former av aluminiumsfolie. Bruk en kopp til å lage formene. Du kan også bruke ildfaste former som tåler grill!

*Grill baconet på direkte varme til det er gyllent og fordel det i aluminiumsformene. Legg det gjerne rundt kanten, for da holder det seg litt sprøtt.

*I midten av hver aluminiumsform fordeler du cherrytomater, creme fraiche og spinat.

*Knekk et egg forsiktig over hver aluminiumsform og ha over gressløk og litt salt og pepper. Husk at baconet er litt sat, så vær litt forsiktig.

*Sett cocotteformene på indirekte varme på grillen og la de stå i ca 10 minutter. Formene er ferdig så fort eggehvitene akkurat har stivnet. Eggeplommen skal fortsatt være flytende.

Pannekaker med grillet frukt:

4 økologiske egg

6 dl helmelk
3,5 dl hvetemel
1 ts salt

*Bland alle ingrediensene til klumpefri røre. Tips: bruk stavmikser, så har du ferdig røre på 1-2-3!

*Stek pannekanene i stekepanne på grillen! Pannekakene bør serveres umiddelbart, men du kan også steke opp flere og holde dem varme på indirekte varme på grillen. 

1 fersken

1 pære

1 eple

1 dl sukker

saften og skallet av 1 lime

1 vaniljestang

1 ss meierismør

*Kutt frukten i båter og brun sammen med vaniljestangen (som du har kuttet i to på langs) i smøret i stekepanne på grillen til de får fin farge. 

*Ha på sukker, limesaft og limeskall. La steke til frukten er gyllen og mør. Serveres varme sammen med pannekakene.

Grillet Chevre med nøtter og honning:

1 god norsk chevre

4 ss grovhakkede valnøtter

4 ss flytende honning

1 ss rapsolje

*Pensle chevren med rapsolje og grill på direkte varme til den begynner å bli myk og er lun gjennom hele.

*Rist de grovhakkede nøttene i en tørr stekepanne på grillen til de er gyllne. Ha på honningen og server over osten!

I tillegg til dette serverte vi en frokostblanding med gresk yoghurt, grillede skiver av godt brød og gulrøtter som vi bare hadde stekt i panne på grillen med litt honning og revet sitronsaft til de såvidt var møre!

Dette skulle gi grunnlaget for en fin 17. mai-feiring!