Mange elsker ostekake, og det havner på MANGE kakebord i mai… Denne versjonen er litt annerledes! Dette er en stekt ostekake, men den er luftigere enn de fleste andre ostekaker! Ved å vende inn marengs før steking hever den som en sufflè i ovnen, og resultatet blir annerledes, luftig – og fantastisk godt!

Ingredienser (til 24 cm ostekake):
300 g kremost (Philadelphia)
60 g smør
60 g sukker
2 dl kremfløte
6 egg
80 g hvetemel
1 ss maizenna
100 g sukker
2 dl aprikossyltetøy (her kan du også bruke andre typer syltetøy)

Fremgangsmåte:
Skru ovnen på 180 grader. Sett inn en dy langpanne som du fyller vann i. Vannet skal stå ca 1 cm opp i langpanna.
Kok opp en kjele med vann.
Ha kremost, smør, 60g sukker og fløte i en bolle. Sett bollen over vannbadet og pisk til smøret er smeltet og blandingen er jevn og uten klumper.
Ta kjelen av varmen.
Skill eggene slik at du har eggeplommene i en bolle og eggehvitene i en annen.
Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin (pass på at bollen er HELT ren). Når eggehvitene er pisket i 1 minutt sper du med litt av sukkeret. Spe litt og litt mens du pisker. Spe til du har hatt i 100g sukker. Pisk til luftig marengs.
Pisk inn en og en eggeplomme i den varme kremostblandingen. Bland godt mellom hver eggeplomme.
Sikt mel og maizenna over i blandingen og bland godt inn.
Vend inn marengsen i kremostblandingen.
Smør en springform godt med smør. Pass på at springformen er HELT tett. Ettersom det er vann i langpanna den skal stekes i, er det viktig at det ikke kommer inn vann. Du kan også steke ostekaka i en hel form. Da bør du dekke formen med bakepapir før du fyller den, så du er helt sikker på at du får ut den ferdigstekte ostekaken.
Skru ned ovnen til 150 grader. Sett ostekaken i vannbadet. Stek ostekaken i ca 60-70 minutter. Den vil da heve som en sufflè i ovnen.
Skru av ovnen og la ostekaken stå i ovnen i 30 minutter. Kaka vil nå falle litt sammen, men ikke bli redd. Det er meningen!
Ta ut ostekaken og smør aprikossyltetøy på toppen av mens kaka er lun.
Avkjør kaken før servering.

Processed with VSCO with c1 preset