Fastelavnsboller skal etter tradisjonen (ihvertfall hjemme hos meg) fylles med pisket krem og syltetøy. Det er fantastisk godt, men det betyr jo ikke at man kan leke seg litt med andre typer fyll. Utover dagen kommer jeg til å poste noen morsomme – og fantastisk gode varianter! Første variant er fylt med sitronkrem og friske bringebær. Den friske sitronkremen har jeg blandet med pisket krem, noe som runder av sitronkremen noe. Dette gjør at den passer perfekt i som fyll i en fastelavnsbolle sammen med bringebær. Her kan du også bruke bringebærsyltetøy istedenfor friske bringebær!

Fastelavnsboller med sitronkrem og bringebær
Total Time
2 hr
Total Time
2 hr
Boller
 1. 6 dl h-melk (kald)
 2. 50 g fersk gjær
 3. 1 kg hvetemel
 4. 1 egg
 5. 150 g sukker
 6. 1/2 ts salt
 7. 150 g kaldt smør, i terninger
 8. Egg til pensling
Fyll
 1. 2 dl sitronkrem (se egen oppskrift her på bloggen)
 2. 3 dl kremfløte
 3. 2 ss sukker
 4. 1 kurv friske bringebær
Instructions
 1. Boller:*Løs opp gjæren i 5 dl av melken. Tilsett mel, egg, sukker og salt. Elt i kjøkkenmaskin i 5 minutter. Tilsett den siste melken og kjør i ytterligere 5 minutter.
 2. Tilsett smøret og kjør til smøret er kjørt godt inn i deigen. Deigen er ferdig når den er glatt og smidig. Dette tar ca 15 minutter.
 3. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
 4. *Rull ut boller og legg dem på bakebrett. Dekk bollene med plastfolie og la heve i ytterligere en time. Ettersom du ikke har varmet melken, så tar hevingen av disse bollene litt ekstra tid, men det er absolutt verdt å vente på!
 5. *Pensle bollene med sammenpisket egg og stek dem på 200 grader i ca 12-15 minutter til de er gyllne. Avkjøl bollene.
Fyll
 1. Pisk fløten og sukkeret til løs krem. Pass på at kremen ikke blir for stiv. Den skal folde seg fint når du drar slikkepotten gjennom kremen.
 2. Ha i sitronkremen og bland godt.
 3. Fyll bollene med sitronkremen og de friske bringebærene.
Maten vi deler https://nykvist.no/

Alle bildene i dette innlegget er tatt av Mats Dreyer. Liker du bildene? Sjekk ut hans nye Webshop :-)