Da er det igjen Fastelavn, og tid for boller! 
Har du hørt om baking tangzhong-style? Forskjellen fra “vanlig” baking er at du laget en jevning først, nesten som du lager en hvit saus. Denne blandingen tilsetter du i deigen. resultatet er noen fantastisk saftige og gode boller som holder seg nesten like ferske dagen etter. Dette har blitt en “trend” med god grunn!

Det eneste du trenger for å lykkes med disse bollene er en god kjøkkenmaskin, og litt tålmodighet. Hvis du har dette, så er dette bollene for deg. Du vil garantert ikke angre, og kanskje vil du aldri bake andre boller etter dette…. 

For å gjøre det enklest mulig har jeg her oppgitt alle mengdene i gram. Det betyr at du trenger en vekt, men kan la litersmålet stå i skapet!

Ingredienser (til ca 12 boller):
Jevning:
40 g mel
200 g melk

Deig:
170 g  kald H-melk
1/2 pakke fersk gjær (jeg brukte den røde varianten)
450 g hvetemel
1 ss malt kardemomme
2 egg 
80 sukker
75 g smør i terninger (jeg brukte Kviteseidsmør som inneholder litt ekstra salt. Hvis du bruker vanlig meierismør kan du tilsette en klype salt i deigen)

Fremgangsmåte:
Start med jevningen ved å ha mel og melk i en kjele. Kok opp under omrøring. Når jevningen tykner og når kokepunktet tar du kjelen av varmen og har jevningen i en bolle. La avkjøles til romtemperatur. 
Løs opp gjæren i en bakebolle sammen med melken. Løs opp gjæren. 
Ha i hvetemel, sukker, kardemomme og 1 egg.
Elt med en eltekrok i 10 minutter.
Ha i smøren og elt videre i ca 20 minutter på lav hastighet. 
Deigen er ferdig når du kan dra litt i deigen uten av den “sprekker”. Da er den fleksibel, og deilig å jobbe med. Deigen skal være ganske løs, men allikevel slippe bollen.
Hvis den ikke er klar, så elter du den litt lenger. Av og til må den eltes i 30 minutter. 
La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Kna ut bollen og legg dem på et bakebrett med bakepapir. La heve i ytterligere 30 minutter.
Pensle bollene med et sammenpisket egg.
Stek bollene på 225 grader midt i ovnen i ca 8-10 minutter til de er gyllne.
Avkjøl bollene.

Nå er bollene klare til å fylles, og her er det kun kreativiteten din som stopper deg. Jeg har fylt mine med vaniljekrem som jeg blandet med pisket krem. Da får du en luftig vaniljekrem. I tillegg hadde jeg bringebærsyltetøy, friske bær og tørkede blomster i. Til slutt drysser jeg litt melis over før servering. 

Andre forslag til fyll i fastelavnsbollene:
*Vanlig pisket krem og valgfritt syltetøy.
*Revet marsipan, friske bringebær og pisket krem.
*Bland inn frisk pasjonsfrukt i vaniljekremen og dryss over litt lakrispulver. 
*Bland inn litt appelsinmarmelade i vaniljekremen. Fyll bollene med appelsinkremen og fileter av appelsin og friske bringebær. 
*Lag en lemoncurd og fyll i bollene sammen med lemoncurd, pisket krem og friske bær.

Lykke til med bakingen, og god Fastelavn! 

Ps: denne oppskriften fungerer like godt når du skal lage “vanlige” bollen, med eller uten rosiner!