Er du redd for å grille fisk? Mange synes det kan være vanskelig… De aller fleste synes nok det er vanskelig fordi de ikke har prøvd, og ikke helt vet hvordan de skal gå frem….

Nå har jeg noe som kan være løsningen! Denne grillpanna fra Le Creuset kan settes på grillen, og gjør at du kan grille fisk uten at den setter seg fast, samtidig som du får de fine grillstripene! Grillplaten er sponset av Le Creuset. Foto: Mats Dreyer.

Ørret Le Creuset

Grillpannen er i sort støpejern, og har en emalje som tåler både grill, ovn, induksjon – og oppvaskmaskin! Så dette kan fort bli din favorittpanne i sommer! Perfekt til å grille fisk, men også til biffen, grønnsakene og kyllingen…

Jeg har fått lov av Le Creuset til å gi en sort grillpanne til en av mine lesere i sommergave! Det eneste du trenger å gjøre er å gå inn på instagram, søke opp min profil @janivarnykvist, og legge en kommentar med hva du helst legger på grillen i sommer! Viktig at kommentaren legges under bildet av grillpanna, slik at jeg finner deg igjen.

Vinneren trekkes mandag 2. juli, så her er det bare og hoppi i det!

Eneste betingelsene for å delta i konkurransen er at du bor i Norden, at du er glad i mat, og at du LOVER å bruke grillplata hvis du vinner!

Selv om jeg ofte legger fisken rett på grillen, så har jeg testet ut grillplata – og jeg liker den! Aller best fungerer den når du skal grille feks grønnsaker eller fisk der du vil ha litt smør, urter og gode smaker med i panna, uten å pakke inn i folie. Jeg har her laget en grillet ørrethale med masse urter, smør, sitron og enkle gode grønnsaker. Ved å gjøre noen enkle forberedelser kan du sette hele formen på grillen, og middagen er ferdig på 20 minutter!

Ørret Le creuset

Grillet ørrethale med asiatisk marinade og grillede poteter
Serves 2
Total Time
40 min
Total Time
40 min
Fisk
 1. 1/2 ørret eller laks (halestykket)
 2. 2 ss rapsolje
 3. Salt og pepper
Glaze
 1. 2 ss honning
 2. 4 ss sweet chilisaus
 3. 2 ss hoi sin saus
 4. 2 ss ristede sesamfrø
Grønnsaker
 1. 1 pk aspargesbønner
 2. 300 g små kokefaste poteter
 3. 1 fennikel, i båter
 4. 1/2 pk grønnkål
 5. 1 ss rapsolje
 6. Salt og pepper
 7. 1 sitron, delt i to
Fisk
 1. Pensle fisken med olje og krydre med salt og pepper.
 2. Grill fisken på begge sider på høy varme. Flytt fisken over på indirekte varme til den har en kjernetemperatur på 45-50 grader- 45 grader hvis du vil ha laksen fløyelsmyk og 50 grader hvis du heller vil ha den litt fastere. Bruk digitalt steketermometer.
Glaze
 1. Bland alle ingrediensene og pensle laksen med glazen under grillingen.
Grønnsaker
 1. Kok aspargesbønnene og potetene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet. Del poteten i to.
 2. Vend aspargesbønnene, potetene, fennikelog grønnkål i rapsolje, salt og pepper. Ha grønnsakene i grillpanna sammen med laksen og stek alt til laksen har riktig kjernetemperatur og potetene er gyllne og varme.
 3. Del sitronen i to og grill dem med snittflaten ned til sitronene er gyllne. Server sitronene ved siden av, slik at de kan presses over fisken!
Notes
 1. Forkok grønnsakene og vend dem i oljen inne på kjøkkenet når du kommer ut. Da trenger du bare konsentere deg om å få fisken perfekt, lege grønnsakene i panna når fisken begynner å bli ferdig, og skjenke nok vin til gjestene!
Maten vi deler https://nykvist.no/
Hvis du fortsatt er litt rusten i grillformen etter en lang vinter, så bør du sjekke ut mine 9 enkle tips som gjør deg til en grillmester!

Ørret Le Creuset