I dag er den store epledagen. Jeg er i utgangspunktet imot alle “butikkskapte” dager som potetdagen, halloween, eggedagen etc etc, men det får gå når det er snakk om epler :-)

Derfor får du her en oppskrift på grillede epler fra grillboka mi GLØD. Og hvis du har ryddet bort grillen for sesongen, så kan du fint lage dem i ovnen også!

Grillede epler
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Epler
  1. 4 syrlige norske epler
  2. 4 ss brunt sukker
  3. 4 ss grovhakkede salte peanøtter
  4. 100 g mørk finhakket sjokolade
  5. 4 ss calvados (eller cognac)
  6. 2 ss meierismør
Krem
  1. 3 dl kremfløte
  2. 3 ss sukker
  3. 1 vaniljestang
Epler
  1. Ta ut kjernen av eplene og la det være igjen litt i bunnen slik at det er lettere å fylle eplet. Bruk et noisette-jern eller et annet verktøy for å hule ut eplet litt innvendig slik at du får plass til litt mer av godsakene.
  2. Bland peanøtter, sjokolade og brunt sukker. Fyll eplene. Ha over smør og calvados.
  3. Sett eplene i en ildfast form som tåler grillen og sett på indirekte varme i ca 20 minutter til eplene er myke. Hvis du lager dem i ovnen, så tar la dem stå på 180 grader. Øs over det smeltede smøret underveis.
Krem
  1. Pisk fløte, sukker og innmaten av vaniljestangen til løs krem. Du kan også ha i litt kanel hvis du vil ha følelsen av mors eplekake.
Notes
  1. Du kan gjerne erstatte kremen med din favorittis. En gos kanelis smaker feks fantastisk til.
Maten vi deler https://nykvist.no/

 

Nyt epledagen! Og du: denne retten kan lages hele høsten, så lenge de norske eplene er på sitt beste :-)