Det er helg, og tiden da de fleste av oss har til til å nyte en lang frokost – gjerne i senga. Denne oppskriften er hentet fra min nye bok “Maten vi deler”. Dette innlegget må derfor merkes med “Reklame for egen bok”. Bildene er tatt av Stian Broch.

Frokost på senga er noe av det mest avslappende og hyggeligste som finnes. Smuler i senga er noe av det mest irriterende som finnes. Hvis du skal lage frokost til deg selv eller noen andre og servere på senga, gjelder det derfor å lage noe som smuler minst mulig. Forstek paibunnene og forbered fyllet kvelden før, så kan du overraske din kjære med frokost på senga – uten av du har rotet til hele kjøkkenet for å få det til.

 

 

Egg- og baconpai
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Paibunn
 1. 200 g hvetemel
 2. 150 g kaldt smør, i terninger
 3. 2 ss vann
 4. ¼ ts salt
 5. tørkede grønne erter til stekingen
Fyll
 1. 1 pk. tørrsaltet bacon i skiver
 2. 1 ts smør
 3. 4 aromasopp (eller sjampinjong)
 4. 2 ss finhakket gressløk
 5. 4 økologiske egg
 6. salt og pepper
Paibunn
 1. Kjør alle ingrediensene i en food processor til alt er blandet til en jevn deig. Pakk deigen i plastfolie og la den ligge i 30 minutter i kjøleskapet.
 2. Kjevle ut deigen til en tynn leiv, og kle smurte porsjonspaiformer med deigen. Prikk paibunnene med en gaffel. Dekk bunnene med bakepapir og fyll formene med tørkede grønne erter.
 3. Stek formene ved 180 °C til bunnene begynne å få farge. Ta vare på ertene – de kan du bruke om igjen neste gang du lager pai.
Fyll
 1. Kutt baconet i små terninger og sprøstek dem i smør. Skjær soppen i tynne skiver og la steke sammen med baconet de siste to minuttene.
 2. Ha bacon, sopp og gressløk i de forstekte paibunnene. Knekk et egg i hver paiform. Dryss over litt salt og pepper.
 3. Stek paiene ved 160 °C til eggehvitene akkurat har stivnet. Server umiddelbart.
Servering
 1. Strø gjerne noen spirer over paien like før servering. Hvis du har kommet deg ut av senga, og skal nyte frokostpaien ved et bord, så kan du gjerne servere en frodig grønn salat ved siden av.
 2. Du kan også ha strimler av grillet paprika i paien før du har i eggene for ekstra smak.
Maten vi deler https://nykvist.no/