Jeg ble utfordret av Hellmann´s til å lage den perfekte burgeren der deres Hellmann´s majones var en av ingrediensene i tilbehøret. Dette var ikke noe problem for meg å si ja til, ettersom Hellmann´s er den majonesen jeg velger når jeg ikke lager den selv! Dette er deror et sponset innlegg.

Burgeren min skal jeg lage i Mathallen i Oslo Lørdag 27. mai 2017. Der skal jeg konkurrere mot Helles Kitchen og Gladkokken i en uhøytidelig konkurranse der Hank Von Helvete er dommeren! Les mer om eventet og si at du kommer HER!

Har jeg en fordel som kokk i denne konkurransen? Både ja og nei tror jeg… Vi kokker har lett for å gjøre ting litt for avansert når vi skal lage mat til en konkurranse. Her gjelder det å trappe det ned og gjøre det enkelt og godt. Har jeg en fordel som fire ganger Norgesmester i grilling? Njei, ikke annet enn at jeg nok skal få burgeren bra grillet, så gjenstår det å se om hank liker smakene jeg har satt sammen.

Hva vet jeg om mine konkurenter? Gladkokken møter jeg for første gang i Mathallen, mens Helle (HellesKitchen) kjenner jeg godt, og har også konkurrert mot henne i Norges Grillmester (som gikk på tv2). Der slo jeg henne med knapp margin, og jeg vet at hun har lyst på revansj. Men det viktigste av alt – jeg vet at hun er ekstremt god på smaker, og er ei dame som ikke sparer på krydderiene når hun lager mat. Og en revansjelysten dame med orden på krydderboksene skal man ikke kødde med….

Har du en drømmeburger, og har lyst til å møte oss i en uformell konkurranse, der du kan vinne en Weber-grill? Send oppskriften til burger@hellmanns.no, så kan det hende din burger blir plukket ut, og du kan få konkurrere mot oss! Fristen er i dag, så sleng deg rundt, og send inn din drømmeburger NÅ! Ps: du kan få med deg en venn, så du slipper å stå der alene.

Når jeg skal lage en god burger, så er kjøttet i en burger viktig, og at det er nok fett slik at du får skikkelig smak. Jeg kverner derfor okse høyrygg og oksebryst sammen med litt salt. Dette legger jeg utover plastfolie og klapper forsiktig sammen til en burger. Jeg arbeider minst mulig med deigen, slik at burgeren blir renest og saftigst mulig. Annis Pølsemakeri i Mathallen i Oslo har laget ferske burgere med perfekt fettmengde som kan kjøpes hele sommeren! Ikke vær redd for nok fett i burgeren – det gir både smak og saftighet! Med andre ord: hvis du har lyst til å være med i konkurransen i Mathallen, så ville jeg tatt utgangspunktet i burgeren til Daniel i Annis pølsemakeri hvis jeg var deg…

Du tenker kanskje det ser ut som en avansert burger? Fortvil ikke. Både løksalat, whiskey-karamellisert løk og ketchup kan lages leeenge før gjestene kommer, så det eneste du trenger å tenke på når gjestene kommer er faktisk å grille burgeren slik at den blir rosa, saftig og perfekt!

Hvordan kom jeg frem til denne burgeren? Når Hank Von Helvete er dommeren, så har jeg selvfølgelig lyst til å imponere han. Jeg har valgt smaker jeg elsker, og som jeg håper han kommer til å digge. Løksalaten med Hellmann´s majones er det som gjør burgeren – enkel – og full av smak. Sammen med en spicy ketchup, sprø bacon og whiskey-syltet løk er dette en skikkelig manneburger som jeg tror også kan bli en hit blant damene i sommer….

Drømmeburger med løksalat med brunet løk og Hellmanns majones, whiskey-karamellisert løk og spicy ketchup!
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Burgere
 1. 4 burgere a 180 gram (laget av 80% okse høyrygg, 20% oksebryst og 1%salt som kvernet sammen)
 2. Salt og pepper
 3. 4 skiver tørrsaltet bacon
 4. 4 burgerbrød (gjerne luftige briochebrød)
Løksalat med brunet løk og Hellmanns majones
 1. 2 stk løk, finhakket
 2. 1 ss rapsolje
 3. 2 dl Hellmanns majones
 4. 1/2 dl creme fraiche
 5. 2 bakte hvitløksfedd
 6. Tabasco
 7. Salt og pepper
Whiskey-karamellisert løk
 1. 2 løk, i ringer
 2. 1 ss rapsolje
 3. 2 ss brunt sukker
 4. 2 dl Jack Daniel´s Whiskey
Spicy ketchup (denne oppskriften er til mange burgere)
 1. 1 kg tomater, grovhakkede
 2. 3 løk, finhakket
 3. 4 syrlige epler, finhakket
 4. 2 dl eplecidereddik
 5. 2 ss røkt maldonsalt
 6. 2 ss røkt paprikapulver
 7. 200 g lyst muskovadosukker
 8. Salt og pepper
Burgere
 1. *Krydre burgerne med salt og pepper. Grill dem på direkte varme til de er gyllne på begge sider.
 2. *Flytt burgerne over på indirekte varme og la dem grille ferdig. Jeg lager burgerne mine litt tykke, slik at jeg kan kontrollere når burgerne mine har en kjernetemperatur på 58 grader. Så lar jeg dem hvile i et par minutter før servering. Jeg behandler med andre ord en god burger på akkurat samme måte som en god biff.
 3. *Stek baconet i ovnen eller på grilen til det er helt sprøtt. Avkjøl baconet slik at du kan lages smuler av baconet som strøs over burger før servering.
 4. *Del burgerbrødet i to, pensle snittflaten med litt rapsolje og grill brødene raskt på direkte varme før servering.
Løksalat
 1. *Stek løken gyllen i olje og avkjøl. Bland løken med Hellmans majones, creme fraiche og hvitløk. Smak til med tabasco, salt og pepper. Denne løksalaten kan du gjerne lage et par dager i forveien, og passer like godt på burgeren som den gjør til pølsene og til biffen.
Whiskey-karamellisert løk
 1. *Fres løken i olje til den begynner å få litt farge ha på sukker og Whiskey. La koke til Whiskeyen nesten er kokt bort og blandingen begynner å tykne. Avkjøl.
Spicy ketchup
 1. *Ha tomater, løk, epler, eddik, maldonsalt og paprikapulver i en kjele. La gjerne koke i 1,5 time. Tilsett sukker og la koke i 30 minutter til. Kjør med stavmikser og sil.
 2. *Smak til med evnt salt og pepper. Avkjøl.
 3. *Denne ketchupen kan du gjerne ha stående i kjøleskapet i et par uker, så her gjelder det å lage opp litt ekstra.
Maten vi deler https://nykvist.no/