Dette er et tilbehør som passer til høstens viltkjøtt, men også til stekt kyllingbryst og helgebiffen! Ikke minst smaker dette fantastisk alene. Da dropper du Kraftkaren i oppskriften, og serverer det som tilbehør til et STORT stykke Kraftkar sammen med litt kjeks og et stort glass vin. Dette er kosemat som passer til både hverdag og fest!
Plomme- og kantarellkompott med Kraftkar
2016-09-11 14:28:15
Serves 4
Total Time
15 min
Ingredients
- 150 g kantareller
- 1 ss smør
- Salt og pepper
- 1 rødløk, i båter
- 4 norske plommer, i båter
- 4 ss flytende honning
- Sitronsaft
- 150 g Kraftkar (eller annen blåmuggost)
Instructions
- Rens kantarellene og riv dem i grove biter. Stek dem i smør til de er gyllne. Krydre dem med lit salt og pepper.
- Ha i rødløk og plommer. Stek i 2-3 minutter, men ikke så lenge at plommene blir "vassne".
- Ha på honning og dra panna av varmen. Smak til med sitronsaft.
- Serveres kald eller lun med biter av kraftkar på toppen. Enda bedre er det faktisk hvis du serverer plomme- og kantarellkompotten som tilbehør til ostefatet, eller bare med Kraftkar ved siden av. Dette er smaken av høst fra a til å!
Maten vi deler https://nykvist.no/