Dette er et tilbehør som passer til høstens viltkjøtt, men også til stekt kyllingbryst og helgebiffen! Ikke minst smaker dette fantastisk alene. Da dropper du Kraftkaren i oppskriften, og serverer det som tilbehør til et STORT stykke Kraftkar sammen med litt kjeks og et stort glass vin. Dette er kosemat som passer til både hverdag og fest!

plommekompottstor

Plomme- og kantarellkompott med Kraftkar
Serves 4
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 150 g kantareller
  2. 1 ss smør
  3. Salt og pepper
  4. 1 rødløk, i båter
  5. 4 norske plommer, i båter
  6. 4 ss flytende honning
  7. Sitronsaft
  8. 150 g Kraftkar (eller annen blåmuggost)
Instructions
  1. Rens kantarellene og riv dem i grove biter. Stek dem i smør til de er gyllne. Krydre dem med lit salt og pepper.
  2. Ha i rødløk og plommer. Stek i 2-3 minutter, men ikke så lenge at plommene blir "vassne".
  3. Ha på honning og dra panna av varmen. Smak til med sitronsaft.
  4. Serveres kald eller lun med biter av kraftkar på toppen. Enda bedre er det faktisk hvis du serverer plomme- og kantarellkompotten som tilbehør til ostefatet, eller bare med Kraftkar ved siden av. Dette er smaken av høst fra a til å!
Maten vi deler https://nykvist.no/