Pizza er helgefavoritten for MANGE nordmenn! Nå er det igjen snart helg, og hvorfor ikke lage en dessertpizza når du først er igang? Bruk samme deigen, og topp den med det du måtte ha i fruktkurven!
I denne oppskriften har jeg dekket bunnen med en blanding av Mascarpone og creme fraiche og toppet den med mango og plommebiter før jeg stekte den. Etter at pizzaen kommer ut av ovnen har jeg toppet den med friske bær, vaniljeis og karamellsaus! Hvorfor? Fordi jeg synes jordbær og bær generelt er aller best når de ikke er stekt i ovnen. Og enda bedre blir det når du får kontrastene mellom den varme pizzaen og den kalde toppingen! 
Her kan du selvfølgelig variere med det du har tilgjengelig! Og du trenger jo ikke vaniljeis, men det meste blir litt bedre med en kule vaniljeis på… :-)

Ingredienser (til en dessertpizza):
1 tynn pizzabunn (lag helst selv, for den du kjøper ferdiglaget inneholder etter min erfaring ofte litt mye salt til å fungere som en dessertpizzabunn)
1 ss creme fraiche
1 ss Mascarpone
2 ts melis
Revet skall av 1 lime
Frøene fra 1/2 vaniljestang
1/4 mango
1 plomme
2 dl friske bær (feks jordbær, bjørnebær, blåbær og/eller bringebær)
1-3 kuler god vaniljeis
2 ss karamellsaus

Fremgangsmåte:
Bland sammen creme fraiche, Mascarpone, 1 ts melis, limeskall og vaniljefrø.
Fordel kremen utover pizzabunnen. 
Kutt mango og plomme i grove biter og fordel utover pizzaen.
Sikt over melisen over pizzaen. Pass på at du også får litt på kantene. 
Stek pizzaen på 225 grader til bunnen og cremen får farge. Dette tar 8-10 minutter.
Ha friske bær, vaniljeis og karamellsaus over pizzaen like før servering.