Vi har første frihelt på leeenge, og valgte derfor å fra på fjellet! Mest for å se noe annet enn Oslo, men også fordi vi hadde blitt i fotostudio for å ta bilder eller lage keramikk hvis vi hadde blitt i Oslo. Det er koselig det, men av og til trenger man å komme bort for å puste og finne roen i en hektisk hverdag.

Vi har frihelg, men heeelt fri har det jo ikke blitt… De kreative tankene tar ikke ferie, så i løpet av helgen har vi jobbet med ideer til en ny bok som muligens skal komme ut neste år. Vi har mange spennende bok-ideer på blokka, men den ene ideen kommer nok først, så får vi se om de litt mer ambisiøse ideene kommer etterhvert…. Vi har det siste året laget kokebøker for andre, men nå har vi lyst til å gi ut vår egen bok igjen! Jeg har lyst til å få enda fler til å lage god mat, og kanskje lære enda fler de grunnleggende tingene vi kokker lærer på skolen. Så får vi se om det blir bok ut av det…

I tillegg til masse frisk luft har vi også brukt tiden på fjellet til å nyte god mat. Akkurat nå ligger en feit og god entrecôte på benken, klar for å bli til kveldens middag.

I går ble det enkel mat ved bålpanna med pølser og pinnebrød. Men jeg elsker desserter, og hadde lyst til å lage en dessert-variant av pinnebrødet! Jeg tilsatte litt ekstra sukker i deigen, og vipps ble det en fantastisk dessert. Et strøk med prim på pinnebrødet og litt norske jordbær ved siden av… Alt jeg trengte ved bålet en lørdag med 20 grader i lufte på fjellet…

Ingredienser:
4 dl hvetemel (jeg brukte tipo 0)
1/2 ts salt
1 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ss rapsolje
1,5 dl vann

Fremgangsmåte:
Ha hvetemel, salt, sukker og bakepulver i en bolle. Bland godt.
Ha i olje og vann. Elt til jevn deig.
Rull ut fingertykke pølser av deigen og tvinn rundt tuppen av en lang pinne.
Stek pinnebrødene over åpen ild feks i en bålpanne. Snu pinnen ofte. Jeg liker at pinnebrødet mitt blir gyllent, og tar det akkurat før det er svidd!

Servering:
Jeg fikk tak i en faktatsisk prim som jeg smurte de varme pinnebrødene med før jeg serverte dem med norske jordbær ved siden av! Mmmm….

Denne deigen kan du fint pakke ned i sekken og ta med deg på tur! Smør deigen med litt olje og legg den i en pose. Spikk deg pinner i skogen og stek dem over bålet eller bålpanna!