Dette er vel i utgangspunktet en matblogg, men av og til må man bevege seg vekk fra kjøkkenbenken for å få andre impulser, ideer og for å koble av.

Dagens anbefaling er derfor en ny serie som har premiere på NRK i morgen (lørdag 14. november). Serien heter “Unge Lovende”, og kan allerede nå sees HER!

Etter min mening er det LANGT mellom hver gang det kommer gode norske filmer eller serier. Ofte tenker jeg at “denne filmen var ganske bra – til å være norsk”. Har du også tatt deg selv i å tenke denne tanken? Det slipper du å tenke her…

“Unge Lovende” er mye mer! Dette er en miniserie på 6 episoder som oser av kvalitet, gode historier, bra filming, bra musikk – og ikke minst fantastiske skuespillere. Her finner vi en lang rekke (til nå) ukjente skuespillere som leverer på høyt nivå. Her er det få pinlige episoder, dårlige replikker og dårlig kjemi som ofte kan forstyrre en god historie. Siri Seljeseth har skrevet manus, og spiller selv en av hovedrollene. For et talent. Her er det jentene i fokus, og kjente mannlige skuespillere som Jacob Oftebro står litt på sidelinjen i gode biroller.

unge lovende 2

Det er befriende å se en god norsk serie der alt er på plass. Det er befriende å se en norsk serie man ikke klarer å skru av. Og ikke minst – det er befriende å se en norsk serie uten Ane Dahl Torp, Kristoffer Jones eller Nicolai Kleve Broch på rollelisten….

Finn frem pleddet, lag deg en kopp kakao og sett deg godt til rette – for dette kan bli årets store snakkis!