For en stund tilbake var jeg på tur til Lindesnes for å se og høre mer om planene for det som skal bli verdens beste undervanns-restaurant! Dette spennende restaurant-konseptet skal jeg fortelle mer om litt senere.

I forbindelse med denne turen møtte jeg også den danske kokken Nicolai Ellitsgaard som skal være kjøkkensjef på undervanns-restauranten. Dette innlegget handler altså ikke undervannsrestauranten, men om Nicolai- eller rettere sagt: om noen fantastiske produkter Nikolai produserer.

I slutten av mai 2015 kom en hyggelig dame inn i restauranten Nicolai drev for å selge økologiske grønnsaker, som da jobbet som kjøkkensjef på restaurant Måltid i Kristiansand. Damen skulle åpne en liten kolonial med fokus på lokal og økologisk mat. Praten gikk, og hun lurte på om ikke Nicolai kunne lage noe som kunne selges i butikken hennes. Dette var midt i ramsløksesongens start, så det måtte da bli noe med ramsløk. Nicolai hev seg i bilen, plukket kilo på kilo med ramsløk og lagde flere typer produkter som olje, pesto, syltet ramsløk skudd og kapers.

Produksjonen foregikk på forskjellige profesjonelle kjøkken rundt om i Kristiansand hvor Nicolai leide seg inn. Alt ble produsert i små blendere med en kapasitet på så lite som 1,5 liter. Etterhvert som etterspørselen etter produktene ble større ble det i 2016 kjøpt inn mer utstyr for å kunne effektivisere produksjonen, til tross for dette tok produksjonen fortsatt tid, og hvert eneste produkt ble fylt manuelt ved hjelp av en sausdispenser (Trakt med åpne/lukke funksjon).

I slutten av 2016 ble det besluttet at etterspørselen ikke stod til produksjonsmetoden. Blendere brøt til stadighet sammen på intense arbeidsdager, og produksjonen måtte flyttes. Det ble inngått en avtale med et storkjøkken i Kristiansandsområdet hvor hele prosessen er effektivisert og større volumer kan blandes i stedet for de opprinnelige 1,5 literne. Pesto og olje trenger heller ikke tappes fra sausdispenseren mer, noe som sparer timevis med jobb.

I dag selges Nicolai produktene i utvalgte butikker rundt om i landet. I Oslo får du tak i produktene på Vulkan Fisk i Mathallen og i delikatessebutikken Jules 33 kolonial på Frogner. Alle utsalgsstedene finner du HER!

Produktene er rene, ekte, ærlige og fantastisk på smak! Jeg kjøpte med meg estragonolje, ramsløkolje og Dill- og tangpesto når jeg var i Lindesnes, og skal prøve ut produktene i forskjellige retter fremover for å finne ut hva de passer til. Jeg liker både designen og smaken på produktene, så gleder meg til å teste dem ut. De fine flaskene gjør at de perfekt som julegave til en matglad venn!