Laks er både rask, sunn og god fastfood! Kjøp Salma- eller Frøyalaks helt uten skinn og bein, så har du middag på under 15 minutter! Dette er en rett som passer like godt som lunsj og forrett som den gjør som festmiddag! Og jeg skal spise det som lørdagsmiddag (ja, jeg vet at det er søndag i dag, men det er jo fri i morgen) med et glass vin til!

Cous Cous salat med spicy laks og hvit asparges
Serves 4
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 4 porsjoner perle cous cous (fåes kjøpt i de fleste Meny-butikker)
  2. 600 g laksefilet uten skinn og bein
  3. 2 ss meierismør
  4. 1/2 ts malt sort pepper
  5. 2 ss røkt paprika
  6. 2 ss sesamfrø
  7. 8 hvite asparges
  8. 1 ss sukker
  9. 1 ss salt
  10. 4 ss olivenolje
  11. 1 sitron
  12. Matsyre eller friske urter
Instructions
  1. Kok cous cousen etter anvisningen på pakken.
  2. Smør en ildfast form med smør. Legg i laksefileten og gni inn laksen med resten av smøret. Krydre med paprikapulveret, sesamfrøene og pepper. Stek laksen i ovnen på 180 grader i ca 8 minutter. La laksen hvile i 7 minutter før den deles opp. laksen SKAL være rosa i midten!
  3. Vend olivenolje inn i couscousen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ha cous cousen på et fat og topp med hvit asparges, laks og friske urter.
  4. Skjær av de nederste 5 cm på aspargesen, skrell dem og kok dem i 1 liter vann tilsatt 1 ss sukker og 1 ss salt.
Maten vi deler https://nykvist.no/