Jul er småkaketid, og en travel førjulstid gjør at de fleste av oss ikke rekker å bake 7 slag… Hva er trikset da lurer du på? Må man kjøpe tørre ferdigkaker i butikken? Må man ha dårlig samvittighet? Nei, ikke nødvendigvis… Hvorfor ikke finne én favorittkake – og holde deg til den!? Èn god småkake er bedre en 7 halvgode…. Dette er mine favorittkaker i år, og de du sannsynligvis får til kaffen hvis du kommer innom. Prøv dem du også – du vil også muligens få en ny favoritt du også!!
Cookies med tranebær, sjokolade og pistasj
2017-12-07 19:50:39
Total Time
30 min
Ingredients
- 200 g romtemperert smør
- 150 g brunt mykt sukker
- 150 g hvitt sukker
- 1 ts vaniljeessens eller frøene fra 1 vaniljestang
- 2 ss honning
- 1 egg
- 300 g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1/4 ts salt
- 50 g mørk sjokolade, grovhakket
- 50 g tørkede tranebær
- 50 g pistasjnøtter, grovhakkede
- (jeg brukte i tillegg 50 g gule store rosiner som jeg grovhakket)
Instructions
- Pisk smør, brunt og hvitt sukker i en kjøkkenmaskin til luftig smørkrem. Jeg pisket i ca 8 minutter.
- Ha i vanilje, honning og egg. La piske i ytterligere 2 minutter.
- Sikt mel, bakepulver, natron og salt. Vend inn i blandingen sammen med sjokoladen, tranebærene og pistasjnøttene.
- Rull kuler av deigen. Legg kulene utover brett og klem dem flate. Du kan også rulle hele deigen til en pølse og skjære pølsa i skiver som du legger utover et stekebrett med bakepapir. Husk og la det være litt mellomrom mellom kakene.
- Stek kakene på 180 grader i ca 10 minutter.
Maten vi deler https://nykvist.no/

