Jul er småkaketid, og en travel førjulstid gjør at de fleste av oss ikke rekker å bake 7 slag… Hva er trikset da lurer du på? Må man kjøpe tørre ferdigkaker i butikken? Må man ha dårlig samvittighet? Nei, ikke nødvendigvis… Hvorfor ikke finne én favorittkake – og holde deg til den!? Èn god småkake er bedre en 7 halvgode…. Dette er mine favorittkaker i år, og de du sannsynligvis får til kaffen hvis du kommer innom. Prøv dem du også – du vil også muligens få en ny favoritt du også!!

Cookies med tranebær, sjokolade og pistasj
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 200 g romtemperert smør
  2. 150 g brunt mykt sukker
  3. 150 g hvitt sukker
  4. 1 ts vaniljeessens eller frøene fra 1 vaniljestang
  5. 2 ss honning
  6. 1 egg
  7. 300 g mel
  8. 1/2 ts bakepulver
  9. 1/2 ts natron
  10. 1/4 ts salt
  11. 50 g mørk sjokolade, grovhakket
  12. 50 g tørkede tranebær
  13. 50 g pistasjnøtter, grovhakkede
  14. (jeg brukte i tillegg 50 g gule store rosiner som jeg grovhakket)
Instructions
  1. Pisk smør, brunt og hvitt sukker i en kjøkkenmaskin til luftig smørkrem. Jeg pisket i ca 8 minutter.
  2. Ha i vanilje, honning og egg. La piske i ytterligere 2 minutter.
  3. Sikt mel, bakepulver, natron og salt. Vend inn i blandingen sammen med sjokoladen, tranebærene og pistasjnøttene.
  4. Rull kuler av deigen. Legg kulene utover brett og klem dem flate. Du kan også rulle hele deigen til en pølse og skjære pølsa i skiver som du legger utover et stekebrett med bakepapir. Husk og la det være litt mellomrom mellom kakene.
  5. Stek kakene på 180 grader i ca 10 minutter.
Maten vi deler https://nykvist.no/

Foto: Mats Dreyer