I morgen er det 17. mai, og Norge forbereder seg på å feire nasjonaldagen på en annerledes måte i år. Det blir ingen store barnetog og fullstappet slottsplass, men det blir allikevel feiring! Det beste av alt er kanskje at vi slipper drita fulle unge mennesker i bunad dansende på bordene på Solli Plass før kl 12.00…

Mange vil nok bruke dagen sammen med venner og familie slik de pleier, og hvis man tar forhåndsregler kan man allikevel samles i små grupper til Champagne-frokost.

Her kommer derfor oppskriften på en Champagne-cocktail som setter fart på dagen! Men pass på… Denne sparker godt, så jeg ville vel muligens ventet til utpå dagen med å lage den første… Ihvertfall hvis du vil overleve til etter middagstider….

Her har jeg tatt utgangspunkt i en klassisk Champagne cocktail, men laget den med smak av Mojito! Det kan fort bli en schlager i sommer…

Champagne cocktail – Mojito style (til 1 drink):

Sukkerlake (til flere drinker):
1 dl brunt sukker
2 dl vann
Kok opp sukker og vann. Kok til sukkeret er løst opp. Avkjøl.

5 mynteblader
1 isbit (gjerne stor)
2,5 cl lys rom
Saften av 1/2 lime
1 ts sukkerlake
4 dråper Angostura bitter
Champagne

Slå myntebladene lett i hånda for å frigjøre mer smak.
Ha isbiten i et Champagneglass. Ha i myntebladene, rom, limesaft, sukkerlake og Angostura bitter. Topp med Champagne.
Tips: Pynt gjerne med frisk mynte før servering.

Skål – og god 17. mai!