Det er lørdag, og det må feires! I dag feirer jeg med:

Mektig sjokoladekake toppet med Chipotle- & sjokoladekrem

 Til kaken:

2 dl sterk kaffe

100 g mørkt kakaopulver (gjerne fra Valrhona)

300 g mørkt muscovadosukker

2 egg

1 eggeplomme

2 ts bakepulver

1 ts salt

2 dl solsikkeolje

2,5 dl rømme

350 g hvetemel

*Kok opp kakaopulver og kaffe mens du rører. Sett til side.

*Visp sammen egg, eggeplomme, sukker, salt og bakepulver. Tilsett rømme og olje. Pisk til alt er blandet godt. Sikt melet og bland det inn. Vend så inn kakao/kaffeblandingen.

*Ha røren i en smurt kakeform (ca 24 cm i diameter)

*Stek kaken i ca 50 minutter på 180 grader. Kaken er ferdig når du kan stikke en tynn pinne inn i kaken uten at det sitter igjen noe på den når du drar den ut.

 

IMG_7772

Til Chipotle-sjokoladekremen:

150 g mørk sjokolade, finhakket

80 g meierismør

400 g melis

1 dl rømme

1/2 dl sterk kaffe

1 Chipotle (røkt, tørket chili) – kan droppes hvis du ikke får tak i

*Brun smøret i en kjele. Ha i den finhakkede sjokoladen og dra kjelen av varmen. La stå til all sjokoladen er smeltet. Visp inn halvparten av melisen og deretter rømmen. Resten av melisen piskes inn. Tilsett kaffe og rør til du har en blank og fin glasur.

*Chipotlen knuses til fint pulver. Sil pulveret slik at frø og store biter fjernes. Smak til glasuren med chipotlepulver. Kremen skal ikke bli sterk, men bare ha et hint langt bak i ganen av røkt chili.

 

Servering:

*Topp kaken med glasuren når kaka er helt kald. Du kan gjerne dele kake i to lag og ha et glasurlag inni kaka også!

*Jag har pyntet kaka med friske bringebær, sitronmelisse og revet sjokolade!

 

Nyt denne kaka selv, inviter gode venner eller ta den med som en gave når du blir bedr bort! En bedre gave tror jeg ikke finnes….