Gratulerer med dagen Mats! Endelig blir du 32 år gammel… Mats er mannen som har designet min første bok, og er nå igang med å designe min nye bok som kommer til høsten… Han tar også en del av bildene mine her på bloggen.
En slik mann fortjener å bli feiret! Så i dag får du Unicorn-muffins med banen og sjokolade toppet med sitronkrem.
Hipp hipp hurra hurra hurra!!!!
Banan- og sjokolademuffins
2017-03-22 20:48:55
Total Time
45 min
Muffins
- 150 g smør, romtemperert
- 200 g sukker
- 3 egg
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 3 bananer
- 100 g mørk sjokolade, finhakket
- 2 ss kakao
Sitronkrem
- 2 egg
- 1 eggeplomme
- Revet skall av en sitron
- 2 dl sukker
- 1 dl ferskpresset sitronsaft
- 100 g smør
Muffins
- Pisk smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg mens du fortsetter å røre. Mos bananene med en gaffel og vend dem inn i røra. Tilsett resten av ingrediensene.
- Ha røren i smurte muffinsformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. Test gjerne med en trepinne. Hvis pinnen kan stikkes inn i muffinsen uten at det henger igjen røre er muffinsene ferdig. Avkjøl muffinsene.
Sitronkrem
- Ha egg, eggeplommer, sitronskallet, sukker og sitronsaft i en kjele. Kok opp under omrøring. Varm opp blandingen til 80 grader. Bruk et digitalt steketermometer. Dra kjelen av varmen og pisk inn smøret. Sil blandingen og avkjøl sitronkremen.
- Pynt sjokolademuffinsene med sitronkremen før servering.
Notes
- Bruk økologiske sitroner når du skal lage sitronkrem. da kan du bruke revet skall i kremen uten at du får rester av sprøyterester.
Maten vi deler https://nykvist.no/
