Gratulerer med dagen Mats! Endelig blir du 32 år gammel… Mats er mannen som har designet min første bok, og er nå igang med å designe min nye bok som kommer til høsten… Han tar også en del av bildene mine her på bloggen.
En slik mann fortjener å bli feiret! Så i dag får du Unicorn-muffins med banen og sjokolade toppet med sitronkrem.

Hipp hipp hurra hurra hurra!!!!

Banan- og sjokolademuffins
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Muffins
 1. 150 g smør, romtemperert
 2. 200 g sukker
 3. 3 egg
 4. 250 g hvetemel
 5. 1 ts bakepulver
 6. 3 bananer
 7. 100 g mørk sjokolade, finhakket
 8. 2 ss kakao
Sitronkrem
 1. 2 egg
 2. 1 eggeplomme
 3. Revet skall av en sitron
 4. 2 dl sukker
 5. 1 dl ferskpresset sitronsaft
 6. 100 g smør
Muffins
 1. Pisk smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg mens du fortsetter å røre. Mos bananene med en gaffel og vend dem inn i røra. Tilsett resten av ingrediensene.
 2. Ha røren i smurte muffinsformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. Test gjerne med en trepinne. Hvis pinnen kan stikkes inn i muffinsen uten at det henger igjen røre er muffinsene ferdig. Avkjøl muffinsene.
Sitronkrem
 1. Ha egg, eggeplommer, sitronskallet, sukker og sitronsaft i en kjele. Kok opp under omrøring. Varm opp blandingen til 80 grader. Bruk et digitalt steketermometer. Dra kjelen av varmen og pisk inn smøret. Sil blandingen og avkjøl sitronkremen.
 2. Pynt sjokolademuffinsene med sitronkremen før servering.
Notes
 1. Bruk økologiske sitroner når du skal lage sitronkrem. da kan du bruke revet skall i kremen uten at du får rester av sprøyterester.
Maten vi deler https://nykvist.no/