En god burger er noe av det aller beste jeg vet! Da må den være laget av godt kjøtt, og grillet slik at den har en rosa kjerne. Har du ikke kjøttkvern hjemme, så kontakt din lokale slakter – han/hun kan hjelpe deg! Jeg tar turen ned til Annis Pølsemakeri i Mathallen i Oslo, som har det jeg mener er byens beste burgere.

Denne uka tar jeg over instagram-kontoen til Le Creuset i hele norden for å spre mat- og grillglede! Som takk fikk jeg beholde kjelene og tallerkenene jeg brukte på bildene.

Burger med whiskeyglasert løk og harissamajones
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Burger
 1. 4 burgere a 180 gram (gjerne laget av 80% okse høyrygg, 20% oksebryst og 1% salt som kvernes sammen)
 2. 4 burgerbrød (hjemmebakte, eller gode briochebrød kjøpt hos din favorittbaker
 3. 1 ss rapsolje
Whiskey-glasert løk
 1. 2 løk, i ringer
 2. 1 ss rapsolje
 3. 2 ss brunt sukker
 4. 2 dl Jack Daniel´s Whiskey
 5. Harissamajones
 6. 2 eggeplommer
 7. 2 dl rapsolje
 8. Litt kaldt vann
 9. 1/2 ts chipotle (røkt chili)
 10. 2 ss soltørket tomat på olje
 11. 1 grillet paprika (du kan bruke syltet på glass)
 12. 1/2 ts knust spisskummen
 13. 1/2 ts knuste korianderfrø
 14. 1 sitron
 15. Salt og pepper
Burger
 1. *Krydre burgerne med salt og pepper. Grill dem på direkte varme til de er gyllne på begge sider.
 2. *Flytt burgerne over på indirekte varme og la dem grille ferdig. Jeg lager burgerne mine litt tykke, slik at jeg kan kontrollere når burgerne mine har en kjernetemperatur på 58 grader. Så lar jeg dem hvile i et par minutter før servering. Jeg behandler med andre ord en god burger på akkurat samme måte som en god biff.
 3. *Del burgerbrødene i to og pensle dem med rapsolje før du griller dem raskt på direkte varme.
Whiskey-glasert løk
 1. *Fres løken i olje til den begynner å få litt farge ha på sukker og Whiskey. La koke til Whiskeyen nesten er kokt bort og blandingen begynner å tykne. Avkjøl.
Harissamajones
 1. *Ha eggeplommene i en bolle. Kjør med stavmikser mens du sper med rapsoljen. Spe med litt kaldt vann underveis hvid majonesen blir for tykk. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en jevn majones med stavmikseren. Smak til med sitron, salt og pepper. Ha evnt i mer chipotle hvis du vil ha mer smak i majonesen.
Maten vi deler https://nykvist.no/