Endelig har jeg kjøpt meg ismaskin!! Og den skal få kjørt seg i sommer…

Årets første is-test er en hyllest til Norge og sommeren! Lite er så norsk som brunost, og lite er så sommer som jordbær… Sammen må jo det bli magisk tenkte jeg…

Brunost og jordbær – en rar kombinasjon? Jeg bruker ofte brunost og jordbærsyltetøy på brødskiva eller vaffelen – og jeg elsker det! Dessuten smaker jo brunost karamell, og jordbær og karamell er jo fantastisk! So here we go….

Denne oppskriften er laget for å kjøres i ismaskin! Har du ikke ismaskin, så kan du sette issmeten i fryseren og ta den ut med jevne mellomrom og røre i den! Det tar tid, men resultatet blir nesten like bra!

Ingredienser:
5 dl h-melk
2,5 dl kremfløte
150 g sukker
6 eggeplommer
100 g brunost
1 kurv norske jordbær

Fremgangsmåte:
Ha melk, fløte og sukker i en kjele. Kok opp.
Pisk sammen eggeplommene i en bolle. Spe med den varme fløtemelken mens du rører.
Ha blandingen tilbake i kjelen du kokte opp fløtemelken i. Varm opp på middels varme mens du hele tiden rører i bunnen med en slikkepott.
Når blandingen tykner litt kan du sjekke om den er ferdig. Løft opp slikkepotten og dra en finger over den. Hvis det da forblir en stripe etter fingeren på slikkepotten uten at sausen renner over streken er isen ferdig.
Ta kjelen av varmen og ha i brunosten. Rør til brunosten har smeltet.
Sil isblandingen over i en bolle. Sett bollen over en større bolle med kaldt vann. La stå til blandingen er kald. Rør med jevne mellomrom.
Mens issmeten står til avkjøling kan du lage jordbærsausen. Del jordbærene i 4. Ta vare på halvparten som skal brukes til serveringen. Resten kjører du med en stavmikser til jordbærpurè.
Kjør den kalde issmeten i ismaskinen til den er ferdig. Mot slutten har du i jordbærpurèen, slik at den såvidt blandes inn. Server isen med en gang, eller ha den over i en form og sett den i fryseren.

Servering:
Server brunosisen med friske jordbær og gjerne grovhakkede pistasjnøtter over!