Brunch er et fenomen som ikke er så utbredt i Norge enda. Ihvertfall ikke når vi snakker høy musikk, høy drinkføring og mange retter. Dette har Ling Ling lyst til å gjøre noe med…

Ytterst på Aker Brygge ligger byens kanskje vakreste og mest karakteristiske restaurantbygg som ble bygget i 2011 til Restaurant Onda. Nå har den London-baserte restauratkjeden Hakkasan åpnet den trendy restauranten Ling Ling i lokalet. Ling Ling blir kalt «Hakkasan’s naughty little sister» og er inspirert fra det populære, asiatiske konseptet Izakaya.

Tekst: Jan Ivar Nykvist Foto: Mats Dreyer


Ling Ling henvender seg til den unge og pulserende delen av Oslos befolkning, og servere hver uke fra torsdag til lørdag kveld DJs fra Oslo og London og bringer den pulserende lyden av Ling Ling til Oslo.

Vi ble invitert for å teste ut Ling Ling sitt nye brunch konsept. Maten er betalt av Ling Ling, så dette innlegget er derfor merket med “sponset”.
Brunchen serveres hver løsdag fra 12-16, og består av en ferdigsatt meny der kjøkkenet får vise det de kan. Det eneste valget du har, er om du vil ha meny med eller uten alkohol.


Chill deep house rytmer sprer seg i rommet, og unge mennesker samles for å starte lørdagen på den beste måten – med gode coctails, et glass Ruinart Champagne – og Ling Lings mat.

Menyen vi fikk besto av:
Velkomstcoctail som besto av eple, pære, yozu og nellik. En fantastisk drink som helt klart skal bestilles neste gang vi kommer – enten det er dag eller kveld.


Peking Duck pannekake med hoi sin saus. Andeskinnet er lufttørket i 72 timer og serveres som en liten munnfull eller appetittvekker om du vil.


Ling Lings signaturrett Crispy Duck salat bestående av sprøstekt and, 6 typer spirer og en fantastisk dressing. Dette er en rett du finner på alle Hakkasans restauranter i hele verden.

To typer dumpling, en med kylling og en vegetar.

Dampet torsk med Assam saus. Torsken er forsiktig på smak, og får følge av den chilibaserte sausen med smak av sitrongress, ingefær og gurkemeie.

Tre typer sopp med gai lan og makadamia nøtter. Denne soppen er dessverre litt for soggy og trist til at vi vil huske den i etterkant.

Så får vi en vodka og sitrusshot som “hvilerett”. Litt heftig en lørdag formiddag, men sikkert gøy hvis man skal rett videre på fest etterpå.


Så kommer desserten. Eller rettere sagt: dessertene. Her kommer det et lite dessertbord bestående av sjokolademousse toppet med salt karamellsaus (mmmm), nystekt madelene kaker som dypper i bringebærsaus, macaroner, pannacotta – og til slutt en espresso martini som satte et fint punktum for måltidet.


Totalt sett var dette en fin brunch. Kjøkkenet må nok gjøre noen små justeringer for å være heelt der oppe og vinne kampen om brunch-kundene, men vi kommer nok tilbake :-)

Sjekk ut Ling Ling sin nettside hvis du har lyst til å teste ut brunch-konseptet!