En saftig brownies er barnslig godt – selv for oss som begynner å bli voksne… Her har jeg bakt en brownie i langpanne som jeg stikker eller skjærer ut i ønsket form, dekker dem med smeltet sjokolade og setter i en ispinne, slik at det ser ut som en is. Du kan jo skjære ut eggeformer nå til påske, eller du kan skjære ut firkanter. Et lite dryss med kakepynt, så har du en sjokoladekake som gleder både store og små.

Når du skal kutte ut ønsket form, så kan du enten finne frem de store pepperkakeformene, eller du kan printe ut en eggeform, og skjære slik at du får den formen du ønsker! Eller du kan selvfølgelig skjære for frihånd!

Hvis du bruker egge eller andre “ukurante” former, så vil du sitte igjen med en del brownies-avskjær. Disse kan du samle sammen og rulle til kuler som du dypper i sjokolade og pynter med kakepynt eller tørket bringebær – og vips har du cake-pops!

Ideen kom når jeg kom over noen kule kakepynt-varianter på Sprinkle Pop! De hadde også noen kule varianter med små påskeharer, men dessverre hadde de fleste av harene mistet ørene under transport, så disse ble ikke så påskete som jeg hadde håpet på…

Men dette må jo bli en favoritt i barnebursdager når Corona er over, og barna er klare for å samle alle sine venner til bursdagsfeiring igjen!

Jo bedre sjokolade du bruker i denne oppskriften, jo bedre blir kaka! Jeg bruker ofte sjokolade fra Valrhona når jeg lager noe med sjokolade. Jivara har 40% kakao og er en fantastisk melkesjokolade. Guanaja har 70% kakao og er en av de beste mørke sjokoladene. Nå har Valrhona også kommet inn i Meny sitt sortiment, så nå får du tak i Valrhona-sjokolade i de fleste Meny-butikker. Og hvis de ikke har det inne i din nærmeste Meny-butikk, så spør etter det! For det ligger i frivillig sortiment, så de kan ta det inn hvis du spør etter det :-)

Kake:
250 g meierismør
200 g mørk sjokolade
300 g brunt sukker
4 egg
3 ss kakaopulver
200 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og ha i sjokoladen. La det stå i 3 minutter. Rør til sjokoladen er smeltet, og blander seg med smøret.
Bland sammen sukker, egg, kakao, mel og bakepulver i en bolle. Ha i den smeltede sjokoladen og rør til en jevn røre.
Dekk en ildfast form som er ca. 25×35 cm med bakapapir og smør med smør eller formfett. Ha i kakerøren.
Stek kaken i ovnen på 160 grader i ca. 35 minutter.
Avkjøl kaken.

Glasur:
250 g melkesjokolade (helst Jivara 40%)
Kakepynt
Ispinner
Smelt sjokoladen over vannbad.
Skjær ut brownisen i ønskede former. Legg browniesbitene på en rist, og hell over smeltet sjokolade så det dekker bitene. La sjokoladen stivne litt før du setter en ispinne i hver form og pynter med kakepynt.