Brownies er en klassiker for mange av oss når vi skal kose oss med en saftig og mektig kosekake. Jeg hadde lyst til å utfordre smaksløkene, og se om jeg klarte å lage en litt mer “maskulin” og “voksen” variant! Resultatet ble denne browniesen med smak av Whiskey, honning og havsalt toppet med nøtter og mørk sjokolade…. Mmmmm…..

Brownies med Whiskey, honning og havsalt
Serves 8
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 200 g smør
  2. 200 g sukker
  3. 200 g brunt sukker
  4. 100 g honning
  5. 4 egg
  6. 150 g kakao
  7. 1 ts bakepulver
  8. 150 g mel
  9. 1 dl Whiskey
  10. 200 g hakket sjokolade
  11. 1 dl grovhakkede nøtter (jeg har brukt pecannøtter og pistasjnøtter)
  12. 4 ss kokosflak (kan sløyfes)
  13. 1/2 ts maldonsalt
Instructions
  1. Brun smøret i en kjele. Vend inn sukker, honning, egg, kakao, bakepulver, mel og Whiskey.
  2. Ha blandingen i en ildfast form dekket med bakepapir. Evnt en smurt springform.
  3. Ha over sjokoladen, nøttene og kokosflak. Dytt toppingen litt ned i røren.
  4. Strø havsalt over.
  5. Stek kaka på 180 grader i ca 30 minutter. Ta ut kaka og avkjøl den. Den kan gjerne lages dagen før og settes i kjøleskap. Da bør den tas ut i romtemperatur ca 1 time før den skal spises. Da får den riktig konsistens og ENDA mer smak :-)
Notes
  1. Ikke så glad i Whiskey? Da kan du feks bruke Cognac istedet....
Maten vi deler https://nykvist.no/