Brokkoli er en sunn og fantastisk god hverdagsgrønnsak vi burde spise mer av! Lag suppe på 10 minutter – perfekt i en travel hverdag! Den fine med denne suppa er at du kan erstatte brokkolien og spinaten med andre grønne grønnsaker som romanesco, grønnkål, erter, asparges eller andre ting som er på sitt beste!Og linsene gjør at suppen blir enda litt mer mettende, og ikke bare en forrett.

Brokkoli- og linsesuppe med stekt brokkoli
Serves 4
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 2 brokkolihoder
  2. 2 ss smør
  3. 1 løk, finhakket
  4. 2 fedd hvitløk, finhakket
  5. 1 boks hermetiske linser
  6. 1 liter kylling- eller grønnsakskraft
  7. 2 never spinat
  8. Salt og pepper
  9. 4 ss yoghurt naturelle
  10. 2 ss revet parmesan
  11. 2 ss finhakkede urter
Instructions
  1. Kutt brokkoliene i småbiter. Fres 2/3 i en kjele i 1 ss smør sammen med løk og hvitløk i 2 minutter. Ha på linsene og fres i ytterligere 2 minutter.
  2. Ha på kraften og kok til brokkolien akkurat er mør. Ha i spinaten og kjør til jevn suppe med en stavmikser.
  3. Smak til med salt og pepper
  4. Stek resten av brokkolien i 1 ss smør til den er knapt mør.
  5. Bland yoghurte med parmesanen og urtene. Smak til yoghurten med salt og pepper.
  6. Ha brokkolisuppen i 4 tallerkner og topp med stekt brokkoli og parmesanyoghurt.
Notes
  1. Server gjerne godt brød til! Sprøstekt bacon smaker også fantastisk i denne suppa!
Maten vi deler https://nykvist.no/

Foto: Mats Dreyer