Denne uka feires det Halloween i hele verden med blodige sår, bandasjerte hoder og skumle kostymer. Men Halloween kan også gjøres søtt og uskyldig. Disse spøkelsesmarengsene er søte som de er, men kan også brukes som kakepynt til store og små.

Følg med her på bloggen, for i morgen kommer det en voksenkake med gresskar, Baileys og sjokolade!

Ingredienser:
6 eggehviter
250 g sukker
2 ts hvitvinseddik
1 ss maizenna
Tannpirker
Sort konditorfarge (bruk gjerne fargegelé fra Wilton eller Cacas)

Fremgangsmåte:
Ha eggehvitene i en helt ren kjøkkenmaskinbolle. Tørk gjerne over innsiden av bollen med litt sitronsaft for å være helt sikker på at det ikke er noe fett i bollen, slik at eggehvitene blir helt stive når de piskes.
Pisk eggehvitene i 1 minutt. Spe med 1/3 av sukkeret og pisk i 2 minutter til. Fortsett å piske til du har hatt i alt sukkeret og du har et stiv marengs.
Sprøyt marengsen til søte spøkelsestopper på bakepapir på et bakebrett.
Dypp enden på en tannpirker i den sorte konditorfargen og lag øyner på spøkelsene.
Stek marengsen på 120 grader i 1 time. Skru av ovnen og la marengsen avkjøles i ovnen.
Du har nå spøkelsesmarengs som kan spises som de er, eller brukes som kakepynt.