Boller kan være tørre og kjedelige, men de kan også være saftige, digge og fulle av smak! Disse bollene er av den siste varianten…

Disse bollene er den perfekte kombinasjonen mellom det søte, salte og syrlige! Så: lag noen ekstra boller og gi bort til naboer eller noen du er glad i! Noen boller levert på døra er hyggeligere enn du tror. Ihvertfall i disse tider hvor man ikke fysisk kan besøke hverandre….

Karamellkremen du fyller bollene med en kondensert melk som du koker til det blir en karamellkrem. Dette tar tid, men jeg kan love deg at den er verdig og vente på! Du kan gjerne lage karamellkremen i god tid, for den holder seg i månedsvis i kjøleskapet hvis den står i uåpnet boks! Lag karamellkremen i morgen, så har du til bollene til helgen.

Bolledeig (til ca 14 boller):
5 dl h-melk (romtemperert)
50 g fersk gjær eller en pose tørrgjær
150 g sukker
1/2 ts salt
1 kg siktet hvetemel
2 egg (et av pensling)
150 g smør i terninger
Ha melk og gjær i en kjøkkenmaskin og kjør til gjæren er løst opp. Ha i sukker, salt, hvetemel og et egg. Kjør i 10 minutter på middels fart.
Ha i smøret og kjør i ca 15 minutter til, til du har en glatt og smidig deig som er deilig å jobbe med.
Dekk til deigen og la den heve i ca 30 minutter på et lunt sted.
Kjevle ut deigen til en stor firkant som er ca 40×50 cm. Smør fyllet på deigen.
Rull sammen deigen til en pølse. Kutt i 3-4 cm tykke skiver.
La bollene heve på et brett med bakepapir under plastfolie i ca 45 minutter til de har dobbel størrelse.
Pensle bollene med et sammenpisket egg og sted dem i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Ta bollene ut av ovnen og la dem avkjøle til romtemperatur før du har på glasuren!

Fyll:
1 boks søtet kondensert melk
3 dl Lemon Curd
3 dl tørkede bringebær
1 dl hakkede pistasjnøtter
Legg boksen med kondensert melk i en stor kjele. Fyll på med vann til det dekker boksen. Kok opp og la boksen koke i 3 timer. Pass på at det hele tiden er vann over boksen. La boksen avkjøles i rennende kaldt vann.
Legg karamellkrem (den kokte kondenserte melken), lemon curd og knuste tørkede bringebær lagvis på deigen før den rulles sammen.

Servering:
Topp bollene med melisglasur og noen ekstra knuste tørkede bringebær før servering! Jeg har farget melisen med rød konditorfarge :-)