Nyr fra Grøndalen Gård i Nes er et fantastisk produkt som flere burde få opp øynene for! Nyr er en syrlig ferskost laget av økologisk pasteurisert helmelk! Her har jeg fylt boller med blåbær og Nyr før steking. Et annerledes, friskt og fantastisk alternativ de vanlige hvetebollene… Prøv du også da vel! Ps: Får du ikke tak i Nyr, så kan du bruke seterrømme eller creme fraiche istedet!

Boller fylt med blåbær og Nyr
Total Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 30 min
Boller
  1. 1 kg hvetemel
  2. 1/2 liter h-melk
  3. 150 g kokossukker (evnt vanlig sukker)
  4. 1 ss kardemumme
  5. 1 ss maldonsalt
  6. 1 egg
  7. 50 g gjær
  8. 150 g smør i terninger
Fyll
  1. 2 dl frosne blåbær
  2. 1/2 dl sukker
  3. 1 boks Nyr
Boller
  1. Løs opp gjæren i den kalde melken og kjør i en kjøkkenmaskin sammen med sukker, mel (hold igjen ca 100 g), kardemumme, salt og egg. Elt i ca 15 minutter til deigen slipper bollen.
  2. Ha i smøret og elt i 10 minutter til alt smøret er eltet godt inn i deigen. Ha i de siste 100 g mel og elt til deigen er glatt og smidig. La heve i ca 30 minutter.
  3. Bak ut boller og legg utover et bakebrett med bakepapir på. La heve i ca 30 minutter.
Fyll
  1. Bland blåbær og sukker.
  2. Trykk groper i midten av hver bolle og ha 1 ts Nyr og 1 ts blåbær i hver grop. La bollene hele i ca 15 minutter.
  3. Stek bollene i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter.
Notes
  1. I denne oppskriften kan du bytte ut blåbær med feks bringebær, solbær, rips eller andre favorittbær!
Maten vi deler https://nykvist.no/