Det er fredag, og det må feires med noe godt! Og hvem sier at man bare kan fylle boller med godsaker kun når det er Fastelavn? Ikke jeg ihvertfall… Jeg synes man skal fylle boller med noe godt så ofte man kan! Da gjelder det å finne et fyll som har den perfekte balansen mellom det friske og det søte, og det synes jeg at jeg har funnet her! Du kan ta noen snarveier i denne oppskriften hvis du har lyst på disse bollene med en gang. Du kan feks kjøpe ferdigstekte boller, fulle dem med hapå og blande ferdiglaget pasjonsfruktkrem i fyllet. Hos MENY har de en fantastisk ferdig pasjonsfruktkrem i bakehylla signert Flying Culinary Sircus. Den er perfekt å blande med krem og bruke som fyll i kaker (og boller).

MEN det er jo enda morsommere og lage alt i denne oppskriften fra bunnen. Ikke bare blir alt hjemmelaget, men det smaker også enda bedre :-)

Del bollene i to og fyll dem med dulce de leche og pasjonsfruktkrem. Du kan gjerne ha litt frisk pasjonsfrukt over fyllet i tillegg. Sett på lokket og dryss litt melis på bollene like før servering. 

Bollene finner du oppskriften på HER.

Karamellkrem finner du oppskriften på HER.

Og Pasjonsfruktkremen lager du slik:

Pasjonsfruktkrem
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
 1. 4 økologiske eggeplommer
 2. 150 g sukker
 3. 100 g presset sitronsaft
 4. Innmaten fra 3 pasjonsfrukter
 5. revet skall av 2 økologiske sitroner
 6. 100 g romtemperert meierismør
 7. 3 dl kremfløte
Instructions
 1. Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og -skall og pasjonsfrukt i en bolle. Kok opp en kjele med vann og sett bollen oppi kjelen, slik at du får varmen fra det kokende vannet under bollen.
 2. Pisk over kokende vannbad til sitronkremen tykner og er glatt. Dette tar 5-10 minutter.
 3. Løft bollen ut av kjelen og sett den på benken. Pisk inn smøret. Avkjøl.
 4. Pisk fløten til løs krem. Pass på at kremen ikke blir for stiv.
 5. Bland litt og litt av kremen inn i pasjonsfruktkremen med en slikkepott. Stopp når du synes konsistensen og smaken på den ferdige kremen er perfekt! Den skal vær luftig, frisk og den skal kile litt bak i kjeven.
Maten vi deler https://nykvist.no/