Noen retter inneholder smaken av barndom, minner og glede. Noen retter er klassikere man ikke skal tulle med, og noen retter har blitt glemt – og må frem i lyset igjen! En av disse rettene mener jeg Biff Stroganoff er! Enkelt, raskt og fantastisk godt! Da snakker jeg ikke om varianten laget ut fra en pose fra Toro, men den du lager enda raskere – fra bunnen! Her snakker vi okse indrefilet, kremfløte, bacon og matglede. Så: sett vekk badevekta og inviter gode venner!

image

Biff Stroganoff
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 4 porsjoner ris
 2. 1 løk, i båter
 3. 100 g bacon, i terninger
 4. 2 ss smør
 5. 3 dl kremfløte
 6. 3 dl oksekraft (feks Jacobs Utvalgte)
 7. Salt og pepper
 8. 600 g okse indrefilet, i strimler
 9. 1 paprika, i terninger
Instructions
 1. Kok risen etter anvisningen på pakken. Bruk gjerne basmatiris.
 2. Stek løk og bacon i 1 ss smør i en stekepanne til baconet er sprøtt og løken er gyllen. Ha på fløten og kraften og la koke i ca 10 minutter til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper. Ha det over i en kjele. Vask stekepanna.
 3. Krydre oksefileten med salt og pepper. Stek oksefileten og paprikaen i 1 ss smør i stekepanne på høy varme i 4-5 minutter. Oksestrimlene skal være gyllne utenpå og litt rosa i midten. Ha oksestrimlene over i fløtesausen og server umiddelbart.
Notes
 1. Server biff stroganoffen med godt brød og ekte smør til! Denne stroganoffen er ekte kosemat, og er ikke en slankerett :-) Kos deg og nyt med god samvittighet!
Maten vi deler https://nykvist.no/