Risotto er en av mine store favoritter når det kommer til tilbehør! Om det er til kylling, fisk, som vegetarversjon, eller til biff – risotto passer perfekt! Ofte lager jeg en klassisk enkel risotto, men tester stadig ut nye varianter. Denne gangen hadde jeg rå chorizo liggende i kjøleskapet, og vipps var en ny risottofavoritt et faktum. Den rå chorizoen gir fra seg et fantastisk godt fett under steking som passer perfekt i en risotto sammen med syrlig eplejuice, løk og masse parmesan.

Denne risottoen kan fint serveres til både pannestekt torsk, men også til kyllingbryst, eller som jeg har gjort – til biff!

Biff med chorizo-risotto og sprø parmesan
Serves 4
Total Time
40 min
Total Time
40 min
Risotto
  1. 2 rå chorizopølser, i terninger
  2. 1 løk, finhakket
  3. 1 paprika, i terninger
  4. 2 ss rapsolje
  5. 300 g risottoris (helst Vialone Nano ris, arborioris eller carnaroliris)
  6. 4 dl eplejuice
  7. 8 dl varm kraft (grønnsaks-, kylling- eller oksekraft)
  8. 20 g smør
  9. 50 g finrevet Regiano parmesan
  10. Salt og pepper
Biff
  1. 600-800 g okse indrefilet i skiver
  2. Salt og pepper
  3. 2 ss smør
Grønnsaker
  1. 2 dl grønnkål
  2. 1 rødløk, i båter
  3. 1 rå chorizo, i terninger
Sprø parmesan
  1. 100 g revet parmesan
Risotto
  1. Fres chorizoen, løk og paprika i rapsoljen i 2 minutter.
  2. Ha i risottoris og la frese i ytterligere 2 minutter.
  3. Ha i eplejuicen og kok under omrøring til eplejuicen nesten har kokt inn.
  4. Spe med litt og litt av kraften mens du rører. La koke til risen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand. Dette skal ta ca 13-15 minutter fra du har i risen!
  5. Dra kjelen av varmen og ha i smør og revet parmesan. Vend inn og smak til med salt og pepper.
Biff
  1. Krydre biffene med salt og pepper. Stek biffene i smør til de er gyllne utenpå og rosa inni. Bruk gjerne steketermometer hvis du vil være sikker på at biffen er perfekt. Jeg tar biffen når den har 54 grader i kjernetemperatur.
  2. Løft biffene ut av panna og la hvile i 5 minutter før servering.
Grønnsaker
  1. Stek grønnkål, rødløk og chorizo i panna du sekte biffene i mens kjøttet hviler. Stek til chorizoen er gyllen og sprø.
Sprø parmesan
  1. Legg revet parmesan i små haugen på bakapapir. Stek i ovnen på 180 grader til osten er smeltet og gyllen. Ta ut av ovnen og avkjøl.
Servering
  1. Legg risottoen i bunnen av fire tallerkner. Topp med biff, grønnsaker og sprø parmesan.
Notes
  1. Vend gjerne inn finhakkede urter i risottoen før servering for ekstra smak!
Maten vi deler https://nykvist.no/

Lyst på kylling med risotto og stikkelsbær istedet? Sjekk oppskriften HER!