Restaurant The Vandelay i Bjørvika blir av mange omtalt som IT-restauranten! Restauranten der du bør møtes for årets businessmøter, date eller familiemiddag. Restauranten er Maaemos “lillesøster”, og serverer mat til nesten alle døgnets tider. Dette er altså stedet som serverer både frokost, lunsj og middag. Og for en mottagelse de har fått. Pressen, influenserne og folk flest har lagt sin elsk på restauranten, og det med god grunn. Vi var der tidligere i år på middag, og vi likte både stedet, konseptet og maten godt.

Nå var det tid for å prøve frokosten på The Vandelay. Her er det fullbooket lang tid fremover, så hvis du planlegger en lunsj eller middag her, så bør du være tidlig ute. Men følg med, for plutselig dukker det opp et ledig bord innimellom. Og hva er vel bedre enn å starte uka med frokost ute på restaurant? Ihvertfall når den smaker bedre enn både hjemme og på de beste hotellene i byen.

Det er mandag morgen, og snøen daler ned. Gåturen ned til Bjørvika er en fin liten morgentur, selv om Oslo viser seg fra sin kaldeste side om dagen. Området rundt Operaen og Munch-museet er et område som er i stadig vekst, og som jeg tror kommer til å blomstre på sitt fineste om et par år. Ryktene sier at det åpner mye spennende rundt her, og at dette kan bli byens beste sted å bo. Kulda gjør det enda deiligere å komme innenfor The Vandelays rosa inngangsdør, der vi blir møtt at et nesten tomt lokale. Et ungt par nyter sin avokado-toast i et hjørne mens Billy Eilish rolig smyger seg ut av høytalerne i taket.

Munnbindene er av, og dagens frokost er bestilt. Menyen inneholder så mye godt at det er vanskelig å gå for kun én rett… Vi bestiller derfor litt for mye, men vi må jo prøve flere retter første gang vi er her, slik at vi kanskje kan finne en favoritt til neste gang vi kommer…

Ved forrige middagsbesøk på The Vandelay fikk vi det som må være byens beste burger. Og på frokostmenyen har de frokostvarianten av denne burgeren, et luftig burgerbrød fylt med stekt egg, bacon og cheddarost. Den er så syndig god at man nesten har lyst til å bestille en til… Men vi har bestilt både eggerøre, salat og pannekaker, så fornuften sier at vi bør vente…

Store luftige amerikanske pannekaker med kirsebær og sirup er så barnslig godt at man bare må elske det… Og eggerøren er så kremet, løs og nydelig at vi kommer til å gråte neste gang vi får tørr eggerøre servert på et hotell. I glasset har vi nypresset appelsinjuice.

Alt i alt en fantastisk frokost som kickstarter uka! Og med ny energi går vi ut i Oslos gater, klare til å gripe dagen og uka! Ja, frokosten de serverer på The Vandelay er nok mer helgefrokost enn det vi nordmenn tenker når vi skal ha en en hverdagsfrokost. Men da føles det jo enda litt mer luksus å gå ut og spise frokost. Så hvis du skal overraske noen du er glad i, eller bare vil starte dagen med litt hverdagsluksus, så er The Vandelay stedet!

Jeg tør påstå at The Vandelay serverer Oslos beste frokost akkurat nå!