I juni skrev jeg dette innlegget om at Ben & Jerry og ølbryggeriet New Belgium hadde inngått et samarbeid, og sammen utviklet “Chocolate Chip Cookie Dough Ale”. Jeg skrev at jeg gledet meg til å smake ølen, men trodde vel aldri at noen turte å importere det til Norge. MEN for et par måneder siden fikk jeg en mail fra Strag Gruppen som hadde lest blogg-innlegget mitt, og kunne fortelle at de kom til å importere ølen jeg hadde så lyst til å teste ut! Dette innlegget er merket med “sponset” fordi jeg har fått to flasket for å smake. Jeg får ikke betalt, og har ikke forpliktet meg eller lover å skrive noe her på bloggen, men når det kommer slike morsomme produkter på markedet, så MÅ det jo testes ut – og skrives om…

Ølen ble sluppet fredag 13. januar, og ligger i frivillig sortiment på Vinmonopolet! Hvis ølen ikke finnes på ditt Vinmonopol, så kan du med andre ord bestille ølen på nett, og hente det på ditt lokale pol. Følgende pol har foreløpig tatt inn, og har ølen på lager:
*Oslo:
Majorstuen
Kiellandsplass
Tveita
*Liertoppen
*Kløfta
*Stavanger:
Verksgata
Hinna
*Bergen:
Sletten
Åsane Horisont
*Nærbø
*Molde
*Melhus
*Trondheim, City Syd
*Stokmarknes

Så er spørsmålet: hvordan er så denne “Ben & Jerry ølen”?
Selve navnet “Chocolate Chip Cookie Dough Ale” får det nok til å vrenge seg i smaksløkene til de fleste øl-kjennere og -elskere. Men vi som er glad i litt søtt, og elsker morsomme nyheter, så tenker vi “Ja, hvorfor ikke?”.
Denne ølen er ved første øyekast dyp strågul i fargen, og lukter av sjokolade og vanilje når den helles i glasset. Den er søt, men har allikevel en behagelig bitterhet.
Dette er ikke en øl man drikker 12 av før man skal på byen, men en koseøl man kan nyte foran tven eller til en dessert i gode venners lag. Jeg kan tenke meg at denne er morsom til en ikke alt for søt sjokoladedessert, gjerne der man gjenskaper noe av karamell- og vaniljetonene i selve desserten. Jeg har noen morsomme ideer jeg skal teste ut :-)

Er dette morsomt? Aboslutt!
Er dette godt? Kanskje overranskende nok – ja.
Kommer jeg til å kjøpe det igjen? Ja, men da skal jeg prøve det i en dessert. Og resultatet får du se på bloggen her før du aner det (hvis det blir så godt som jeg tror og håper da)….

Du vil garantert få en positiv overraskelse hvis du tør å teste ut denne Ben & jerry ølen. Den høres kanskje enda mer “crazy” ut enn den er. Og husk: den finnes kun i et meget begrenset opplag!

Så nyt helgen – med eller uten en Chocolate Chip Cookie Dough Ale i glasset!