Rett ved siden av Gøteborgs shoppinggater, inn en metallport, finner vi Bar Centro. På dagen er dette en enkel café med kaffe, litt påsmurt lunsj og et glass vin for de som vil. Når mørket senker seg forvandles Bar Centro til en intim restaurant med plass til 12 gjester. Lokalet er slitent, eller sjarmerende som mange vil kalle det. Tapeten krabber av veggene, gulvet er røft og du sitter på høye barkrakker. En kokk har ansvaret for maten på kveldens enkle meny, og en servitør har kontroll på vin og servering. Vi har hørt rykter om at stedet skal være bra, og at dette er ukjent liten stjerne, men vi har ingen forventninger. Både restaurantens nettside og beskjedne lokale gir oss inntrykk av at dette er en bar, som har åpnet for å servere litt enkel mat på kveldstid.

Menyen består av små retter, en 3-retters meny, eller  en 6-retters meny som kan deles for 375 svenske kroner pr person. Vi velger å dele full meny, og tenker at det sannsynligvis vil bli litt lite mat, slik at vi må fylle på med litt mer mat etterhvert. Men så feil kan man ta…

Første rett er en frisk salat med sukkersaltet gjørs, bitter radiccho rosso, grapefrukt og oliven. Enkel, me allikevel så friskt og godt. En nydelig start som hever forventningene til fortsettelsen.

En tallerken med noe som vekker barndomsminner kommer på bordet. En tykk skive med noe som ser ut som blodpudding viser seg å være en rødbet- og sopp “patè” med fløtesaus og wasabi. Spennende, mektig og full av gode smaker. Vi ser nå noe av Bar Centros identitet i maten de serverer. Røffe, enkle og rause retter, hovedsakelig fisk og vegetar, ikke “feinshmecker-gourmet”, men allikevel pent, ekte og med noen spennende vrier.

En maissuppe med kamskjell varmer og sprer glede i ganen. En langtidsbakt nepe  er spennede og smaker fantastisk. Siste rett er blomkål i varianter med aioli laget på “black garlic”. Syrlig, friskt, mektig og godt.

Kvelden er over, og bordet vårt tas over av to som bare skal inn for å ta seg et glass naturvin denne kjørlige vårkvelden i Gøteborg. Kanskje skulle vi ønske at vi fikk en liten dessert som avslutning, men bortsett fra det er dette et fantastisk spisested. Morsomt, spennende, friskt, annerledes – og ikke minst uventet. Vi hadde ingen forventninger når vi kom, og store smil da vi gikk….

Men ikke fortell om dette stedet til alle du kjenner, for da er det store muligheter for at det lille lokalet er fullt neste gang du drar til Gøteborg….

Foto: Mats Dreyer