Ofte ligger det noen bananer på benken man har “glemt” å spise… Brune, litt slappe og triste ligger de der alene og venter på at de skal havne i søpla… MEN, hvorfor ikke gi dem en siste runde på parketten? La dem få glede deg og dine en siste gang.

Løsningen er selvfølgelig banankake! Og det trenger ikke nødvendigvis være en tørr variant som lages kun for at man skal ha god samvittigher for at man ikke kaster mat. Nei, for her skal du få oppskriften på en saftig variant med smak av pasjonsfrukt og jul – toppet med en kremostglasur med sjokolade…

Kakebunn:
100 g romtemperert smør
150 g brunt sukker
2 egg
2 modne bananer
220 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 dl melk
innmaten fra 2 stk pasjonsfrukt
1/2 dl pistasjnøtter, grovhakket
100 g grovhakket sjokolade
1 ss malt kanel
1 ss malt kardemumme
Pisk romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter til det er luftig.
Pisk inn ett og ett egg.
Mos bananene med en gaffel i en liten bolle. Ha bananene og resten av ingrediensene i bollen med det piskede smøret og bland alt godt sammen.
Ha røren i en smurt kakeform.
Stek banankaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl.
Del kaken i to lag. Smør halvparten av glasuren på den ene delen. Legg på lokket og topp med resten av glasuren.

Glasur:
600 g kremost (for eksempel Philadelphia)
200 g romtemperert smør
400 g melis
2 ss sitronsaft
innmaten fra 2 stk pasjonsfrukt
2 ss kakao
Ha kremost, smør og melis i en kjøkkemaskin. Pisk glasuren luftig.
Vend inn sitronsaft, pasjonsfrukt og kakao.

Tips:
Pynt den ferdige banankaka med hakkede pistasjnøtter, pasjonsfrukt, friske bringebær og mynte eller oxalis!