Sellerirot som bakes i ovnen og serveres er hel som tilbehør er noe et det kuleste, beste, røffeste og mest rustikke jeg vet om. Pakket i folie beholder den alle smakene og næringstoffene. Kutt av toppen, ha i en skje smør, litt salt og pepper – og servèr. Like god til pannestekt laksefilet som den er til biffen og reinsdyrfileten. Dette er virkelig smaken av høst!

glod_tilbehor_sellerirot-0927

Bakt sellerirot
Serves 4
Total Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. 1 stor sellerirot
  2. 1 dl grovsalt
  3. 2 ss meierismør
  4. Salt og pepper
Instructions
  1. Sett selleriroten på havsalt og pakk inn i dobbelt lag med aluminiumsfolie. Legg selleriroten på indirekte varme på grillen og la den ligge til den er helt myk. Dette tar fra 1-3 timer, kommer helt an på størrelsen du har valgt på rota.
  2. Du kan også steke den inne i ovnen på 180 grader.
  3. Kutt av toppen på sellerirota, rør litt rundt med en skje, og ha i smør, salt og pepper.
  4. Enkelt, rustikt og ufatterlig godt!
Maten vi deler https://nykvist.no/

Foto: Stian Broch