Sellerirot som bakes i ovnen og serveres er hel som tilbehør er noe et det kuleste, beste, røffeste og mest rustikke jeg vet om. Pakket i folie beholder den alle smakene og næringstoffene. Kutt av toppen, ha i en skje smør, litt salt og pepper – og servèr. Like god til pannestekt laksefilet som den er til biffen og reinsdyrfileten. Dette er virkelig smaken av høst!
Bakt sellerirot
2016-09-20 16:49:16
Serves 4
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
- 1 stor sellerirot
- 1 dl grovsalt
- 2 ss meierismør
- Salt og pepper
Instructions
- Sett selleriroten på havsalt og pakk inn i dobbelt lag med aluminiumsfolie. Legg selleriroten på indirekte varme på grillen og la den ligge til den er helt myk. Dette tar fra 1-3 timer, kommer helt an på størrelsen du har valgt på rota.
- Du kan også steke den inne i ovnen på 180 grader.
- Kutt av toppen på sellerirota, rør litt rundt med en skje, og ha i smør, salt og pepper.
- Enkelt, rustikt og ufatterlig godt!
Maten vi deler https://nykvist.no/
Foto: Stian Broch