jeg tror jeg har funnet den desserten som kan erstatte riskrem som juledessert! Ostekake er ofte mektig og litt kvalmende, men en ostekake som bakes i ovnen blir helt annerledes. Jeg har funnet en ny favorittdessert!

Foto: Mats Dreyer

Denne ostekaken kan fint lages dagen før, og oppbevares i kjøleskapet helt til gjestene kommer! Sausen er en skogsbærsirup, og her kan du bruke hvilke bær du vil. Her passer det godt med både bringebær, blåbær, multer og kirsebær.

Foto: Mats Dreyer

Ostekake:
600 g kremost (for eksempel Philadelphia)
250 g sukker
150 g creme fraiche
4 egg
2 dl kremfløte
2 ss siktet hvetemel
1 ts kanel
frøene fra 1 vaniljestang
Ha kremost, sukker og creme fraiche i en kjøkkenmaskin og pisk i 2 minutter.
Fortsett å piske mens du tilsetter ett og ett egg. Pass på at den ene egget er godt blandet inn før du tilsetter neste.
Tilsett fløten, hvetemel, kanel og vaniljefrø. Pisk på høy hastighet i 5 minutter.
Dekk en springform som er 24-26 cm i diameter med bakepapir. Hell i ostesmeten og stek i ovnen på 220 grader i 25-30 minutter. Ostekaken skal bli mørk på toppen og heve som en sufflè.
Ta ostekaken ut av ovnen og la den stå på kjøkkenbenken i 1 time. Kaken vil da falle litt sammen, og det er meningen.
Sett ostekaken i kjøleskapet og la den stå i minst to timer før servering.

Skogsbærsirup:
3 dl frosne skogsbær (eller andre bær)
3 dl vann
2 dl sukker
3 stk stjerneanis
2 stk vaniljestenger, splittet i to på langs
Ha alle ingrediensene i en kjele og la koke til blandingen begynner å tykne litt. Pass på å ikke koke FOR lenge, for sirupen vil bli tykkere når den blir kald.
Avkjøl skogsbærsirupen og server den med ostekaken!