Når man lager grønnsakspurè, så er det vanlig å koke grønnsakene i kraft, fløte eller vann før de kjøres til purè med feks en stavmikser. I denne oppskriften steker jeg gresskaret i ovnen før jeg kjører det til purè. På den måten beholder jeg all smaken i gresskaret, samtidig som en del av vannet fordamper i ovnen. Det betyr enda mer smak – og enda renere smak av gresskar!

Gresskarpurè:

800 g gresskar (gjerne hokkaido)

4 ss rapsolje

salt

pepper

1 dl frisk eplejuice

*Skrell gresskaret, del det i to og ta ut innmaten. Kutt gresskaret i båter og legg utover et brett med bakepapir. Ha over olje, salt og pepper.

*Stek gresskarene i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter til de er helt møre.

*Kjør gresskaret til jevn purè i en food prosessor eller i en stavmikser. Tilsett eplejuice til purèen har den konsistensen du ønsker. Smak evnt til med mer salt og pepper.

 

Denne gresskarpurèen er like fantastisk til pannestekt torskefilet som den er til ovnsbakt kyllingbryst fra Holte!