Jeg er i Stavanger, og er klar for Gladmat-festivalen 2017 som arrangeres 19.-22. juli. Gladmat-festivalen er nordens største matfestival, og trekker rundt 250.000 besøkende hvert år.

Festivalen begynner altså om to uker, så før det blir det Stavanger-ferie, kos og masse mat sammen med designeren av boka Mats Dreyer. Vi har allerede booket bord på Re-naa restaurant og Tango, og under Gladmat-festivalen skal vi spise på Bistrovanaza med Hellstrøm og Renaa. Hvis det er noen som har tips til hva vi må oppleve eller hvor vi MÅ spise, så send meg en melding! Her har prøvd å booke bord på Omakase sushi, men der var det dessverre fullt LAAANGT frem i tid :-(

Dagen før jeg dro til Stavanger fikk jeg telefon om at min nye bok hadde kommet fra trykkeriet. Jeg løp så raskt bena kunne bære meg, og få minutter senere sto jeg med mitt barn nummer to i armene. Så nytrykket at den nesten var varm. Og så nytrykket at jeg var den første til å bla i den. Jeg smilte fra øre til øre, og var både stolt, rørt og kjempefornøyd!

Jeg er så heldig at Gladmat har lyst til å ha min nye bok, “Maten vi deler” som årets Gladmat-bok 2017! Dette er en fantastisk start på eventyret med min nye bok, og jeg strutter av stolthet! Dette betyr at jeg skal promotere boka mi under Gladmat-festivalen, holde kurs og signere! I tillegg skal jeg nyte festivalen og alle de matglade menneskene. Dette betyr også at de som er tilstede under festivalen får mulighet til å sikre seg et eksemplar før resten av landet. De som ikke er på Gladmat-festivalen må smøre seg med tålmodighet, og vente til den kommer i bokhandelen i august!

Du kan allerede nå forhåndsbestille boka HER. Da får du “Maten vi deler” hjem i postkassa så fort boka kommer på bokhandelens lager!

Selv om den største jobben er å lage boka, så er nå den viktigste jobben begynner. Nå skal jeg ut og fortelle deg om boka, og prøve å stå frem i jungelen av kokebøker der ute. Til høsten kommer det MANGE gode kokebøker utgitt av dyktige og driftige damer som står bak blogger som Trines Matblogg, Fru Timian, Mat på Bordet, Spiselandslaget, Aichas Mat og Gitte & Filip. Superstylist Marianne Pfeffer og Lege og ernæringsekspert Berit Nordstrand kommer også med kokebøker denne høsten. Alle disse bøkene kommer i år til å stå ved siden av “Maten vi deler” i kokebokhylla. Dette gjør at jeg er både stolt over at jeg får mulighet til å gi ut kokebok, men også bittelitt redd for at min bok skal falle igjennom og bli borte blant så mange flinke folk. Men samtidig tror jeg alle disse forfatterne har forskjellig stil, forskjellig tema og ikke minst forskjellig målgruppe for sine bøker. Jeg tror dette er den sterkeste kokebok-høsten på mange år!

Så rydd plass i kokebokhylla di, for i år kan det hende du kommer til å kjøpe flere kokebøker enn noen gang før – både til deg selv og i gave til noen du er glad i!