Det er fortsatt en stund til påske, men med vinterferie for mange og en sol som varmer, så er det nok påskesteming rundt i mange hyttevegger denne helga. Og når i tillegg min guilty pleasure – påskeeggene fra Freia – er i butikkene, så er det tid for årets påskekake allerede nå!

I fjor var det debatt om påskeeggene kommer tilbake i butikkhyllene i år, ettersom de inneholder palmeolje. For å være tydelig med en gang, så støtter jeg ikke bruken og produksjonen av palmeolje. Men jeg må inrømme at jeg koser meg med et par sjokoladeegg fylt med melkekrem når de kommer i butikkene rundt påsketider. Nå har Freia fjernet skjeene som ligger i pakken for å spare plast, så da bør neste mål være å produsere disse eggene uten palmeolje – men fortsatt beholde den syndige gode smaken og konsistensen!

Ideen om denne kaken kom på Instagram da artisten Stig Brenner (AKA Unge Ferrari) postet på story at han ønsket seg oppskriften på en kake basert på nettopp disse påskeeggene. Jeg tok utfordringen på strak arm, og har testet og forsket på litt forskjellige måter og løse denne kaken på. Jeg prøvde først å lage en sjokolademousse der jeg smeltet påskeeggene og brukte dem i moussen. Men sannsynligvis pga melkekremen inni eggene, så ville ikke moussen stivne ordentlig. Så løsningen ble en saftig sjokoladekake der jeg bruker mandelmel istedenfor hvetemel, altså en naturlig glutenfri sjokoladekake. Fyllet er en smørkrem med smeltede påskeegg i!
På Instagramprofilen min @janivarnykvist har jeg lagt ut en video der jeg lager kaken, men med den nye sangen til Stig Brenner som bakgrunnsmusikk!

Denne kaken ble altså sååå god… Så lagre den bak øret, så kan du lage den til påske. Eller hvis du er som meg og ikke klarer og vente – lag den nå!

Jeg laget bunnen i 2 stk 15 cm store kakeformer kjøpt på Jernia. Hver av bunnene deler jeg i to. Dette gjør at jeg får fire lag, og kan lage en høy liten kake. Du kan selvfølgelig lage den i en større kakeform eller en langpanne, men da vil naturlig nok ikke kaken bli så høy.

Sjokoladebunn:
200 g sjokolade (her kan du gjerne bruke melkesjokolade)
6 egg
200 g muscovadosukker (brunt sukker)
2 dl kefir
1 dl olivenolje
300 g mandelmel
1 ts natron
1/2 ts salt
Smelt sjokoladen over vannbad.
Pisk egg og sukker i en kjøkkenmaskin i 5 minutter til eggedosis.
Vend inn kefir, olivenolje og smeltet sjokolade. Ha deretter i det tørre og vend forsiktig inn.
Ha røra i en godt smurt kakeform og stek den midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 minutter. Test om kaken er ferdig ved å stikke en tynn pinne inn i kaka. Hvis det ikke henger røre igjen på pinnen, så er den ferdig.
Avkjøl kakebunnen(e) på rist.

Smørkrem med påskeegg:
8 påskeegg fra Freia (kan erstattes av melkesjokolade eller mørk sjokolade)
200 g smør
500 g melis
2 egg
Smelt påskeeggene i en bolle over vannbad. Ta bollen av varmen og la de smeltede eggene avkjøles til romtemperatur.
Pisk smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin. Dette tar ca. 5 minutter.
La kjøkkenmaskinen gå mens du sper med ett og ett egg. Spe med kefir og de smeltede påskeeggene.

Montering:
Del kakebunnene i to, slik at du får fire deler.
Bygg kaken på et kakefat med smørkremen mellom lagene. Husk å spare litt smørkremen til å dekke kaken med.
Dekk kaken med smørkrem.
Pynt gjerne kaken med litt strø og noen hele påskeegg før servering.