Det er høst, og det betyr snart at årets beste kokebok igjen skal kåres!
Dette har kanskje vært en av de beste kokebok-høstene på mange år, med mange gode bøker og flinke forfattere…

Det betyr også en kamp om å havne på bestselgerlistene, og snart en kamp om å havne under nettopp DITT juletre….

På grunn av Corona er det mange kokker og bloggere som har hatt litt ekstra ledig tid, som mange har brukt til å skrive bok! HER kan du se oversikten over kokebøkene som kom denne høsten.

Hvis vi ser på årets bestselgerlister, så er det “Trines kokebok for unge kokker” og “Aichas salatfantasier” som har solgt flest bøker, og som har ligget lengst på salgslistene. Trine Sandberg er ikke nominert med sin bok, men Aicha er blant de fem nominerte.

Under kan du ser listen over de fem nominerte blant de 25 som ble vurdert av juryen. Vinneren kåres 17. november hos Norli i Stortingsgata i Oslo!

Det er vanskelig å tippe hvilken bok som stikker av med seieren som “Årets beste kokebok 2021”, men jeg holder en bitteliten knapp på “Potetkokeboka” og “Hellstrøms grønne hemmeligheter”!

Vi jobber med vår nye bok som kommer på nyåret… Et av målene er at vår nye bok om et år skal være med i kampen om tittelen “Årets beste kokebok 2022”!

POTETKOKEBOKA
En kjærlighetserklæring til nordmenns favorittråvare – poteten. Her finner du 100 oppskrifter med poteter. Noen klassikere, men også noen nye morsomme varianter som frister. Poteter er mer enn kokte- og fløtegratinerte poteter. Poteter kan brukes som snacks, middag, i bakst – og selvfølgelig som tilbehør.

HELLSTRØMS GRØNNE HEMMELIGHETER
En ny bok fra Eyvind Hellstrøm er på vei! Denne gangen har han tatt for seg det grønne, og kommer med sine beste hemmeligheter til hvordan du lykkes med grønnsaker som en proff kokk. Hellstrøm har de siste årene blitt mer folkelig, og sammen med sin kjæreste har har også nå blitt aktiv på Instagram der han det siste året har vist deg noen av sine hemmeligheter! Og nå kommer altså mange av dem i bokform…

AICHAS SALATFANTASIER
Spis mer grønnsaker og forny ditt salat-repertoar! La deg begeistre av Aichas fargesprakende retter og tryll frem en lekker og mettende salat. Aichas salatfantasier er full av fristende salater du kan servere til lunsj, middag eller som tilbehør. Salatene hennes er inspirert av mattradisjoner rundt Middelhavet generelt og det marokkanske kjøkken spesielt.

ASIATISK MAT
En stor og påkostet bok som åpner opp til en verden av asiatisk mat fra Kina, Japan, Korea, Thailand, Vietnam og den spennende koblingen som kalles Asian fusion. Boken er laget og gitt ut av Inkognito, og Pepper Publishing. Denne boken er ikke så lett å få tak i i vanlige bokhandlere, så den bør bestilles HER.

BARNAS ALLER BESTE KOKEBOK
Gjennom ti år har tusenvis av barn i Oslo, Trondheim, Kristiansand og Ringsaker lært seg å lage mat på Geitmyra matkultursenter. Underveis har de testet oppskrifter, utviklet retter og funnet fram til favoritter. I denne boka har Erik Røed samlet de 80 aller beste oppskriftene fra Geitmyra, samt masse nyttige råd og tips.