Nå er det under en måned til julaften, butikkene er fylt av julemarsipan og julegatene er tent… Det betyr at det så smått skal inviteres til julens middager, frokoster og brønsjer (det burde forresten vært forbud mot å skrive brønsj, lønsj, bægg og sjampanje). Hva er vel en jul uten at hele familien er samlet til minst èn sen julefrokost?

Julen består av tradisjon for de fleste av oss. Dessverre er mesteparten av min familie visket ut, så for meg er det tid for å bygge egne tradisjoner. Helt siden jeg var liten har det alltid vært ribbe, medisterkaker og riskrem på bordet i jula. Men hvem sier at man ikke kan lage nye vrier og vinklinger på gamle klassikere? Jeg sier ikke at man skal gjøre julematen ugjenkjennelig, men at man kan gjøre små endringer som gjør julematen enda bedre og enda litt mer spennende.

I julenummeret av matbladet APPETITT (som er ute i butikkene nå), kan du lese om blant annet jul på restaurant Kontrast, Ramsviks Sult, oppskrifter fra restaurant Argent ved Operaen og kule drinker fra Otro Lio

Hilde i APPETITT ringte meg og spurte om jeg ville ha en utfordring…. Utfordringen var å lage festretter laget med fantastiske råvarer merket med “Spesialitet” og “Beskyttet Betegnelse”. Varer basert på kunnskap, tradisjon og med en stedsegen smak. Om jeg ville leke meg med råvarer som Nyr fra Grøndalen Gård, Multer fra Molta AS, lutefisk fra Glea, Tjukkmjølk fra Røros, Gulløyepotet fra Nord-Norge? Ha ha ha… Aldri har det vel vært enklere å svare JA på en utfordring.

Resultatet kan du altså lese i den rykende ferske utgaven i APPETITT! Jeg har fått leke meg på forsiden, og på 11 sider inne i bladet. Alle bildene er tatt av fantastiske Stian Broch!

Så: løp og kjøp (eller bestill abonnement HER), og la deg inspirere!

appetitt-jul-7658-

Tjukkmjølkspudding med stekte plommer – en ny julefavoritt?