Jeg ELSKER lakris! Og endelig har lakriskongen Johan Bülow åpnet lakrisbutikk i Oslo – nærmere bestemt i kjelleren på Steen & Strøm i Oslo.

Stekt andelever med lakris, pære og pasjonsfrukt
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 4 skiver rå andelever
 2. 2 ts lakrispulver fra Johan Bülow (gjerne grovt)
 3. 2 faste pærer
 4. 1/2 dl eplejuice
 5. 1 pasjonsfrukt
 6. 4 stk dadler
 7. 4 skiver daggammel loff eller annet fint brød
 8. Salt
 9. Pepper
Instructions
 1. Skrell 1 pære og del den i grove biter. Ha i en kjele med eplejuicen og kok bitene møre. Kjør bitene til jevn purè med en stavmikser. Avkjøl purèen. Skrell og kutt den andre pæra i små terninger. Vend de rå pæreterningene inn i purèen sammen med innmaten fra pasjonsfrukten. Ta steinene ut av dadlene, finhakk dem og vend dem inn i purèen.
 2. Krydre andeleverskivene med salt og pepper. Strø over halvparten av lakrispulveret. Stek andeleverskivene i tørr stekepanne på middels varme i ca 2 minutter på hver side. Ta andeleveren ut av stekepanna og la dem hvile på en tallerken.
 3. Skjær skorpen av loffskivene og kutt dem til ønsket form. Stek dem raskt i panne med fettet fra andeleveren i ca 20 sekunder på hver side.
 4. Legg den ristede loffskiva på tallerkenen og ha på pærekompotten og til slutt den stekte andeleveren. Strø over litt lakrispulver og ha over litt av fettet fra andeleverpanna like før servering.
Notes
 1. Du kan gjerne pynte retten med kjørvel og feks tørkede pæreskiver hvis du ønsker å imponere enda litt mer!
Maten vi deler https://nykvist.no/