Et godt stykke utenfor København sentrum, i noe som ser ut som en forlatt lagerbygning finner du en av danskenes mest spennende restauranter. En god taxitur ut av shoppinggryta i København åpenbarer det seg noe som utvendig ser ut som noe som inneholder kontorer, eller som snart skal rives. Ingen prangende skilt som forteller noe om hva som skjuler seg bak fasaden. Dette er med andre ord ikke et sted du ramler innom, men som du oppsøker fordi du vet hva og hvor du skal.

Vel opp trappen og innenfor døren åpenbarer det seg et røft restaurantlokale. Høyt under taket, stilrent, grafittikunst på veggene og store vinduer som slipper inn masse lys. Et rustikt, men allikevel hyggelig restaurantlokale.

Kl er 13 på dagen, og lokalet er fylt opp med matglade lunsjgjester som har tatt den lange turen. Hvorfor gå på en gourmetrestaurant til lunsj spør du? Hvorfor ikke, svarer jeg da… Du har mulighet til å velge en mindre versjon av kveldens store meny, samtidig som du har resten av dagen og kvelden fri til shopping og andre aktiviteter. Mange av de beste restauranter har omtrent akkurat samme menyen tilgjengelig til lunsj for en lavere pris enn på kvelden. Hvis du er en ekte foodie, og vil ha mest og best mat ut av turen, så rekker du lunsj på en gourmetrestaurant, og middag på en annen. Dette vil jeg ikke anbefale, for det KAN bli for mye av det gode. Sjansen for at du klarer å nyte begge måltidene fullt ut er dessverre ikke så stor.

Vi går for en 6-retters lunsjmeny, noe som betyr at vi får smake det meste av kveldens meny. Det hele starter med en kopp blåskjell- og mandelsuppe som drikkes som en liten varm velkomstdrink. Neste rett består av syltet gulrot i forskjellige varianter, gulrotjuice og ricotta laget av mandlene som ble igjen etter velkomstdrinken.

Kveldens beste rett kommer i en dyp kopp og består av perfekt stekt torskefilet, luftig potetpurè og karamellisert sort hvitløk. Nydelige smaker, teksturer og aromaer. Denne retten vil vi gjerne ha igjen – i en litt større variant :-) Dagens hovedrett er rosastekt gåsebryst skutt i sør-Danmark servert med rå kvede og sautert grønnkål. En enkel rett som har både smak, syre og tyngde nok til å fungere som en akkurat passe lunsj-hovedrett.

Dagens andre høydepunkt kommer i form av en hasselnøttis med brent sjokolade og steinsopp. Så enkelt, men allikevel så genialt. Søtt, syndig og barnslig godt. Med to søtsaker til kaffen til slutt blir dette en fantastisk lunsj i fantastiske omgivelser.

Neste gang kommer vi nok tilbake på kveldstid, slik at vi kan få smake mer av det kjøkkenet har å by på, forhåpentligvis med litt lavere hip hop musikk som følge til maten.

Skal du ha en større fest i København, så kan dette være et utrolig kult sted å booke.

I tillegg til å servere fantastisk mat og ha sin egen kjøkkenhage, er restaurant Amass også belønnet med økologisk gullmerke. Det vil si at de tenker, handler og serverer økologisk gjennom alt de sier og alt de gjør. 90-100% av alle råvarene som serveres på Amass er økologiske.

Pris pr person i Danske kroner:
6-retters meny: kr 650,-
Vinmeny (4 glass): kr 425,-
Vann: kr 40 pr flaske
Kaffe: kr 65,-

   
  Les mer om restauraten og book bord HER!

Alle foto: Mats Dreyer