Om oss

Hei!

Velkommen til “Maten vi deler” – vår blogg – fylt av inspirasjon, opplevelser og matglede! Vi håper vi med denne bloggen kan inspirere deg til å prøve nye metoder og råvarer på kjøkkenet – og bak grillen! Jeg håper du vil bli med meg inn vår bloggverden! Her finner du tips, oppskrifter, restaurantanmeldelser og annet gøy.

Trenger du bilder, oppskrifter, tekster, matkurs, styling, logo, en kokk eller en fotograf? Eller har du kanskje lyst til å samarbeide med oss? Vi er åpne for nye ideer, og lytter alltid til spennende muligheter. 

Send en mail til: janivar@oktopus.no eller mats@oktopus.no

Ta på deg forstykket, sprett korken – og la oss sette igang!

Men hvem er vi egentlig?

___________

JAN IVAR NYKVIST

Jeg er 38 år, er utdannet kokk, og har jobbet mange år i butikk, deriblant Centra og Mathallen Oslo. Jeg har de siste årene jobbet som både kokk og matstylist. Jeg har de siste årene jobbet som matekspert og matstylist i Kitchen Reklamebyrå, der jeg gjorde alt av matstyling, oppskrifter og reklame for MENY. En fantastisk spennende jobb der jeg fikk utfolde meg kreativt, og ikke minst bruke mine matfaglige kunnskaper. Selv om vi nå går freelance skal vi fortsette å jobbe med MENY.

I 2014 var jeg med i Norges Grillmester på Tv2, og kom på 2. plass. Dette åpnet mange dører, og en av disse dørene var inn til Lars og Gyldendal som ville gi ut grillbok med meg… I 2015 kom min aller første kokebok: grillboka GLØD ut! Dette er min første, men ikke siste kokebok :-) I 2017 ga jeg ut boka “Maten vi deler”. Begge ble nominert til “Årets norske kokebok”. :-)

Jeg er også lagleder for Team BarbieQ. Vi er et grillag som har konkurrert i inn- og utland og har etterhvert kjempet oss til 4 seiere i NM i grilling og en 2. og en 3. plass fra EM i grilling. I juni 2015 fikk vi en 2. og en 3. plass i VM i grilling.

Jeg er kokk, matstylist, forfatter – og nå matblogger! Jeg er fagutdannet kokk, og håper det kan gi bloggen enda litt mer tyngde, uten at oppskriftene blir for avanserte.

____________

MATS DREYER

Jeg er 33 år, jobber som fotograf, stylist og grafisk designer. Jeg har jobbet i Inkognito Produksjonsbyrå, der jeg både tok bilder, jobbet med nettsider og stylet. Jeg selger også mine egne bilder som du kan ramme inn på ditt kjøkken, eller kanskje i spisestua?

Mat har blitt min lidenskap de siste årene, og det er det jeg synes er aller morsomst og jobbe med, både som fotograf og stylist. Jeg synes også interiør og mennesker er gøy, og kunne tenke meg og jobbe enda mer med det fremover. Jeg har også lyst til å filme mer!

Jeg vant Diplom under Gullsnitt sin prisutdeling i kategorien – Årets nykommer 2016. Dommernes begrunnelse: “Utrolig godt komponert, lyssatt og flott fargeskala. Fotografen har et modent utrykk. Mange elementer, men virker fortsatt så ryddig.” 

___________

Sammen driver vi Oktopus AS, og starter i disse opp et eget fotostudio på Grünerløkka.  Vi kommer også til å satse mer på denne bloggen etterhvert, slik at vi kan inspirere deg enda mer med “Maten vi deler”. Følg med her inne for å få med deg hva som skjer. Og vi lover – det vil skje mye spennende fremover!

Vi går nå begge freelance, og har større kapasitet til å hjelpe deg med både bilder, film, oppskrifter, grafisk design, inspirasjon og det du måtte trenge. Så hvis du trenger oss er det bare å kontakte oss for en kaffe og en prat!

____________

Jan Ivar & Mats