Om oss

 

Hei!

Velkommen til “Maten vi deler” – min blogg – fylt av inspirasjon, opplevelser og matglede! Jeg håper jeg med denne bloggen kan inspirere deg til å prøve nye metoder og råvarer på kjøkkenet – og bak grillen! Jeg håper du vil bli med meg inn min bloggverden! Her finner du tips, oppskrifter, restaurantanmeldelser og annet gøy.

Trenger du bilder, oppskrifter, tekster, matkurs, styling eller en kokk? Eller har du kanskje lyst til å samarbeide med meg? Jeg er åpen for nye ideer, og lytter alltid til spennende muligheter. 

Send en mail til: janivar@oktopus.no 

Ta på deg forstykket, sprett korken – og la oss sette igang!

Men hvem er jeg egentlig?

___________

Jeg er 40 år, er utdannet kokk, og har jobbet mange år i butikk, deriblant Centra og Mathallen Oslo. Jeg har de siste årene jobbet som både kokk og matstylist. Jeg har de siste årene jobbet som matekspert og matstylist i Kitchen Reklamebyrå, der jeg gjorde matstyling, oppskrifter og reklame for MENY. En fantastisk spennende jobb der jeg fikk utfolde meg kreativt, og ikke minst bruke mine matfaglige kunnskaper. Selv om jeg nå har startet Oktopus AS skal jeg fortsette å jobbe med MENY.

I 2014 var jeg med i Norges Grillmester på Tv2, og kom på 2. plass. Dette åpnet mange dører, og en av disse dørene var inn til Lars og Gyldendal som ville gi ut grillbok med meg… I 2015 kom min aller første kokebok GLØD ut! Glød ble også oversatt til Fransk. Dette var min første, men ikke siste kokebok :-) I 2017 ga jeg ut boka “Maten vi deler”. Jeg har også gitt ut “Sunt på grillen”. Alle tre ble nominert til “Årets norske kokebok” det året de kom ut. :-)

Jeg har også vært lagleder for Team BarbieQ. Vi var et grillag som har konkurrert i inn- og utland og har etterhvert kjempet oss til 4 seiere i NM i grilling og en 2. og en 3. plass fra EM i grilling. I juni 2015 fikk vi en 2. og en 3. plass i VM i grilling.

Jeg er kokk, matstylist, forfatter – og nå matblogger! Jeg er fagutdannet kokk, og håper det kan gi bloggen enda litt mer tyngde, uten at oppskriftene blir for avanserte.

____________

Sammen med fotograf og stylist Mats Dreyer driver jeg Oktopus AS – et fotostudio på Grünerløkka, med fokus på matfoto og -film. Les mer på www.oktopus.no. Så følg med, for det vil skje mye spennende fremover!

Vi går nå begge freelance, og har større kapasitet til å hjelpe deg med både bilder, film, oppskrifter, grafisk design, inspirasjon og det du måtte trenge. Så hvis du trenger oss er det bare å kontakte oss for en kaffe og en prat!

____________

Jan Ivar