About – Jan Ivar

 

Hei!

Velkommen til “Maten vi deler” – vår blogg – fylt av inspirasjon, opplevelser og matglede! Vi håper vi med denne bloggen kan inspirere deg til å prøve nye metoder og råvarer på kjøkkenet – og bak grillen! Jeg håper du vil bli med meg inn vår bloggverden! Her finner du tips, oppskrifter, restaurantanmeldelser og annet gøy.

Trenger du bilder, oppskrifter, tekster, matkurs, styling, logo, en kokk eller en fotograf? Eller har du kanskje lyst til å samarbeide med oss? Vi er åpne for nye ideer, og lytter alltid til spennende muligheter. 

Send en mail til: jan-ivny@online.no

Ta på deg forstykket, sprett korken – og la oss sette igang

Men hvem er vi egentlig?

___________

JAN IVAR NYKVIST

Jeg er 37 år, er utdannet kokk, og har jobbet mange år i butikk, deriblant Centra og Mathallen Oslo. Jeg har de siste årene jobbet som både kokk og matstylist. Jeg jobber nå som matekspert og matstylist i Kitchen Reklamebyrå, der jeg gjør alt av matstyling, oppskrifter og reklame for MENY. En fantastisk spennende jobb der jeg får utfolde meg kreativt, og ikke minst bruke mine matfaglige kunnskaper.

I 2014 var jeg med i Norges Grillmester på Tv2, og kom på 2. plass. Dette åpnet mange dører, og en av disse dørene var inn til Lars og Gyldendal som ville gi ut grillbok med meg… I 2015 kom min aller første kokebok: grillboka GLØD ut! Dette er min første, men ikke siste kokebok :-) I 2017 ga jeg ut boka “Maten vi deler”. Begge ble nominert til “Årets norske kokebok”. :-)

Jeg er også lagleder for Team BarbieQ. Vi er et grillag som har konkurrert i inn- og utland og har etterhvert kjempet oss til 4 seiere i NM i grilling og en 2. og en 3. plass fra EM i grilling. I juni 2015 fikk vi en 2. og en 3. plass i VM i grilling.

Jeg er kokk, matstylist, forfatter – og nå matblogger! Jeg er fagutdannet kokk, og håper det kan gi bloggen enda litt mer tyngde, uten at oppskriftene blir for avanserte.

____________

MATS DREYER

Jeg er 33 år, tar bilder, er stylist og grafisk designer. Jeg er selvlært, og har lært ekstremt mye på kort tid. Jeg jobber til daglig i Inkognito Produksjonsbyrå, der jeg både tar bilder, jobber med nettsider og styler. Jeg driver også nettbutikken min Dreyer Shop der jeg selger noen av bildene mine.

Mat har blitt min lidenskap de siste årene, og det er det jeg synes er aller morsomst og jobbe med, både som fotograf og stylist. Jeg synes også interiør er gøy, og kunne tenke meg og jobbe enda mer med det fremover.

Jeg vant Diplom under Gullsnitt sin prisutdeling i kategorien – Årets nykommer 2016. Dommernes begrunnelse: “Utrolig godt komponert, lyssatt og flott fargeskala. Fotografen har et modent utrykk. Mange elementer, men virker fortsatt så ryddig.” 

Sammen vil vi forhåpentligvis inspirere deg med “Maten vi deler”. Følg med her inne for å få med deg hva som skjer. Og vi lover – det vil skje mye spennende fremover!

____________

Jan Ivar & Mats