I dag er det 4. juli og USAs nasjonaldag! Den er basert på da USA fikk underskrevet uavhengighetserklæringen av Kongeriket Storbritannia (1707–1800) den 4. juli 1776. Siden den gang har de feiret dagen med fyrverkeri og fest. For de av oss som dessverre enda ikke har opplevd USA, så får vi nøye oss med å feire med en real hamburger her hjemme! Amerikansk burger med norsk vri selvfølgelig :-)
Oppskriften er fra grillboken min GLØD som er ute nå. Den kan du feks bestille HER!

Kraftburger med bringebærsirup og fiken
Serves 1
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 1 rå hamburger (helst hjemmelaget av godt kjøtt)
  2. 1 hamburgerbrød
  3. 2 skiver kraftkar (eller annen blåmuggost)
  4. 4 friske bringebær
  5. 1 fiken
  6. Blandet grønn salat
  7. 1 ts olivenolje
  8. Salt og pepper
  9. 1 ss bringebærsirup
Bringebærsirup (til flere hamburgere)
  1. 1 kurv friske bringebær
  2. 2 dl vann
  3. 2 dl sukker
Instructions
  1. Krydre hamburgeren med salt og pepper. Grill den på direkte varme til den er gyllen på begge sider. Flytt over på indirekte sone og la ligge til den har kjernetemperatur på 58 grader. Dette tar ca 10 minutter.
  2. Skjær fikenen i to og grill den på direkte varme til den er gyllen.
  3. Del hamburgerbrødet i to og varm det på grillen.
  4. Vend salaten i oljen og krydre med salt og pepper.
Bringebærsirup
  1. Kok opp sukker og vann. Kok til sukkeret er løst opp. Ha i bringebærene og la koke i 10 sekunder. Sil og avkjøl.
Servering
  1. Alt legges mellom to hamburgerbrød. Jeg har i tillegg toppet hamburgeren med litt karse.
Notes
  1. Du kan gjerne erstatte Kraftkar med en annen blåmuggost i denne oppskriften. Men hvis du legger itt ekstra jobb i å få tak i Kraftkar, så vil du ikke angre et sekund....
Maten vi deler https://nykvist.no/