Da er det nok engang snart 17. mai, og hvis du er som de fleste andre nordmenn, så står det pavlova på menyen. Pavlova er det mest søkte ordet på internett i mai, og nettopp derfor vil du nok finne uendelig mange varianter rundt på blogger i disse dager. Jeg kan jo ikke være noe dårligere…
Men i år har jeg testet ut en litt annerledes pavlova-variant der jeg har brukt både sitronkrem, vaniljekrem og friske bær marinert i en sukkerlake smakt til med syrin. Resultatet ble en fantastisk versjon (om jeg får si det selv) med perfekt balanse mellom det søte, syrlige, myke og sprø. Her lukter og smaker det sommer, sol og fest!

Hvis du synes syriner høres litt rart ut i pavlovaen, så kan du jo evnt prøve min Kvikk-lunsj-pavlova istedet! 

Lag ferdig bunnen og mariner bærene i god tid før gjestene kommer, så trenger du bare å piske kremen og anrette pavlovaen når gjestene er i hus! 

Ingredienser:
Pavlova:
3 stk økologiske eggehviter
1 klype salt
2 dl sukker
1 ts eplsidereddik
1/2 ts maizenna

Marinerte bær:
1 pose frosne skogsbær
2 dl vann
2 dl sukker
1 vaniljestang
2 ss syrinblomster (uten stilk)
1 kurv friske jordbær
1 kurv friske blåbær
1 kurv rips

Krem:
1 porsjon sitronkrem 
3 dl kremfløte
3 dl vaniljekrem (hjemmelaget eller kjøpt)

Pavlova


Fremgangsmåte:

Pavlova:
Ha eggehvitene i en ren kjøkkenmaskinbolle. Ha i saltet og pisk til eggehviten begynner å bli luftig. Spe med sukkeret litt etter litt til du fortsetter piskingen. Pisk til stiv marengs.
Vend inn eplesidereddik og maizenna.
Lag en stor runding på et bakebrett med bakepapir. Lag gjerne litt høyde på pavlovaen, og lag en liten grop i midten, slik at du får plass til mer krem og fyll. 
Stek pavlovaen i ovnen på 125 grader i 1,5 time på varmluft. Da kan du steke begge bunnene samtidig. 
Skru av ovnen og la bunnene avkjøles helt. Disse kan du fint steke dagen i forveien!

Marinerte bær:
Ha frosne bær, vann, sukker, vaniljestang og syrinene i en kjele. La koke til sukkeret er løst opp og laken tykner. Sil og avkjøl.
Del jordbærene i 4 og vend alle bærene inn i den avkjølte laken. 

Krem:
Pisk fløten til løs krem og vend inn vaniljekremen.

Servering:
Legg pavlovabunnen på et serveringsfat. 
Ha først på sitronkremen og fordel den utover bunnen.
Ha deretter på vaniljekremen før du topper med de marinerte bærene.

Tips: 
Pynt gjerne med ekststra syriner før servering. Napp av blomstene og legg dem i kaldt vann. La blomstene renne av på kjøkkenpapir før de legges på pavlovaen.