Det nærmer seg 17. mai, og sosiale medier flommer over av kaker i alle fasonger. Spesielt er det Pavlova som er tydeligst i mediebildet, men 17. mai er jo så mye mer! Her kommer en oppskrift på en litt mer kompakt sukkerbrødvariant med smak av bringebær, toppet med vaniljekrem og kokos! Dette er festkaken som kommer til å skape store smil og begeistring i de tusen hjem!

Hvis du allikevel har lyst til å lage pavlova, så finner du også oppskriftene på lakrispavlova og Pavlova i glass her på bloggen :-)

17. mai kake med bringebær og kokos
Serves 8
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Kakebunn
  1. 4 store egg, romtempererte
  2. 4 dl sukker
  3. 1 ts vaniljesukker (jeg bruker Jacosb Utvalgte vaniljesukker)
  4. 2 dl helmelk
  5. 100g smeltet smør
  6. 5 dl hvetemel
  7. 2 ts bakepulver
  8. 2 kurver bringebær
  9. Evnt litt rød konditorfarge
Fyll
  1. 4 dl vaniljekrem
  2. 2 dl kremfløte - pisket til krem
  3. 1 kurv friske bringebær
  4. 1 kurv friske blåbær
  5. 1 kurv friske bjørnebær
  6. 2 dl kokosflak (gjerne ristede)
Kakebunn
  1. Pisk egg og sukker i en kjøkkenmaskin til luftig eggedosis.
  2. Mens eggene piskes varmer du opp melk og smør i en kjele. Varm opp til smøret akkurat har smeltet.
  3. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver inn i eggedosisen.
  4. Pisk forsiktig i kjøkkenmaskinen mens du sper med melkeblandingen. Bland til du har en jevn røre.
  5. Kjør halvparten av bringebærene til purè med en stavmikser. Ved bringebærpurèen inn i kakerøren.
  6. Farg kakerøren med litt rød konditorfarge hvis du ønsker en rødere kake.
  7. Ha kakerøren i en smurt springform (ca 24 cm i diameter). Dryss de hele bringebæren over røren og dytt dem forsiktig ned i røren.
  8. Stekes på 160 grader i ca 45 minutter.
Fyll
  1. Vend den piskede kremen inn i vaniljekremen.
  2. Del kakebunnen (etter at den er avkjølt) i to eller tre lag. Fyll vaniljekrem, friske bær og kokosflak mellom lagene og på toppen!
  3. Pynt med enda mer vaniljekrem, enda fler friske bær og kokosflak.
Maten vi deler https://nykvist.no/