Litt usikker på hva du skal ha til middag? Lyst til å lage noe sunt og godt – som er enkelt? Denne suppa er full av smak, næring og varme. Like god til lunsj som den er til middag!
Denne oppskriften laget jeg for matbladet Appetitt, og bildet er tatt av Ulla Westbø. Flere oppskrifter og retter som har stått i Appetitt finner du HER!

Spicy gulrotsuppe med mango og yoghurt
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Gulrotsuppe
  1. 1 kg gulrøtter
  2. 1 løk
  3. 3 dl naturell yoghurt
  4. 1 ss garam marsala kryddermix
  5. 50 g smør
  6. salt, pepper og litt tabasco
Mangosalsa
  1. 1 mango
  2. 3 plommetomater
  3. 1 lime
  4. 1 ss finhakket koriander
  5. sukker, tabasco, salt og pepper etter smak
Gulrotsuppe
  1. Skrell og kutt gulrøttene i 2 cm store biter. Skjær løken i skiver og stek i smøret i en kjele i 3-4 minutter.
  2. Ha i gulrøttene og garam marsala og la dette steke på svak varme i 10 minutter.
  3. Ha på vann så det dekker gulrøttene og trekk i ca 30 minutter.
  4. Sil av og ta vare på vannet. Kjør gulrøttene til puré i en blender sammen med yoghurten.
  5. Tilsett litt av kokevannet hvis du ønsker en litt tynnere suppe.
  6. Smak til med salt, pepper og tabasco.
Mangosalsa
  1. Riv mango og tomater på rivjern. Ha det i en sil og la vannet renne av i ca 30 minutter.
  2. Bland mangoen og tomatene med limesaft og hakket koriander.
  3. Smak til med sukker, tabasco, salt og pepper.
Notes
  1. Server suppen med godt brød (feks nanbrød) og gresk yoghurt!
Maten vi deler http://nykvist.no/
gulrotsuppe